Home / NOVOSTI / HRONIKA / U toku proširenje mosta na potoku Dusa

U toku proširenje mosta na potoku Dusa

MODRIČA – Na magistralnom putu Modriča – Doboj u naselju Višnjik u Modriči u toku je proširenje mosta preko potoka Dusa koje sa 150.000 KM finansira preduzeće “Putevi Republike Srpske”, rekla je Srni saradnik za informisanje ovog preduzeća Natalija Kostrešević.

Kostreševićeva je navela da su u toku radovi na proširenju temelja i obalnih stubova, kao i ploče mosta prosječne širine 1,5 metara i dužine pet metara.

– Ministarstvo saobraćaja i veza Republike Srpske izdalo je rješenje o obustavi saobraćaja na regionalnom putu R465, dionica Bušletić – Modriča, za vrijeme izvođenja radova na proširenju mosta broj 572, na potoku Dusa, od 27. maja do 26. juna – rekla je Kostreševićeva, i naglasila da se saobraćaj usmjerava na magistralni put Modriča – Doboj i obilaznicom kroz naselja Tarevci i Višnjik u Modriči.

Ona je dodala da se radovi izvode u okviru redovnog održavanja mreže magistralnih i regionalnih puteva u Republici Srpskoj.

– Radove izvodi preduzeće “MG Mind” iz Mrkonjić Grada, a podizvođač je preduzeće “Komotin” iz Jajca u Federaciji BiH – rekla je Kostreševićeva.

Izvor: Glas Regije / SRNA

Album slika koji slijedi nije u sklopu prednjeg priloga, ali ga dodajemo kao dopunu informacije. Slike prikazuju neke etape u gradnji mosta u toku maja 2015. godine, a iste je snimio urednik portala modričainfo.

 

Facebook komentari

komentari

x

Check Also

Izašao prvi broj Mesečnog Modričainfo Magazina

Danas, 31.10.2023. godine izašao je prvi broj naše publikacija Mjesečni Modričainfo Magazin. Magazin smo izdali u tri formata tj. kao štampano, digitalno i web tj. internet izdanje. Tiraž štampanog izdanja ...