Home / NOVOSTI / HRONIKA / Počela izgradnja dnevnog centra za djecu sa posebnim potrebama

Počela izgradnja dnevnog centra za djecu sa posebnim potrebama

MODRIČA – U Modriči je danas počela izgradnja dnevnog centra za djecu sa posebnim potrebama, u kojem je predviđen boravak 50 djece.

Za objekat, ukupne površine 283 metra kvadratna, opština Modriča obezbijedila je građevinsko zemljište, projektnu dokumentaciju i sredstva za infrastrukturu, a organizacija “Djeca našeg svijeta” u gradnju će uložiti 250.000 švajcarskih franaka, rečeno je Srni u opštinskoj administrativnoj službi.

U preduzeću “Braća Mićić” iz Modriče, koje je izvođač radova, naveli su da se gradi prizemni objekat sa 15 prostorija prilagođenih za boravak lica sa posebnim potrebama, dvije terase i nadstrešnicom, a rok za završatak objekta je 120 dana.

Objekat se gradi u blizini Gradskog fudbalskog stadiona i Kulturno-sportskog centra Modriča.

Memorandum o izgradnji Centra u Modriči su 20. marta potpisali načelnik opštine Mladen Krekić i osnivač i predsjednik humanitarne organizacije “Djeca našeg svijeta” Jozef Fuks.

Fuks je tada rekao da je ideja o pomoći Modriči nastala nakon poplava u maju, te naveo da poznaje veliki broj ljudi iz ovog dijela Republike Srpske, među kojima i Branka Vidića, koji je inicirao izgradnju centra za dnevni boravak djece sa posebnim potrebama.

Prema podacima Centra za socijalni rad, na području Modriče registrovano je 120 lica sa posebnim potrebama.

Izvor: Glas Regije / SRNA

Facebook komentari

komentari

x

Check Also

Omiljena ljetna poslastica: po čemu se razlikuju „gelato“ i sladoled?

Pronađite najpopularnije brendove ekskluzivno u Tropic i mojMarket trgovinama Iako Italijani riječ „gelato“ koriste za opisivanje sladoleda, u mnogim drugim zemljama, naročito onim sa engleskog govornog područja, ta dva pojma ...