Home / NOVOSTI / HRONIKA / U Modriči prikupljeno 89 doza krvi

U Modriči prikupljeno 89 doza krvi

MODRIČA – U redovnoj akciji dobrovoljnog darivanja krvi Opštinske organizacije Crvenog krsta Modriča danas je prikupljeno 89 doza krvi.

Akciji, koja je organizovana u saradnji sa Službom za transfuziju Opšte bolnice “Sveti apostol Luka” Doboj odazvala su se 122 dobrovoljna davaoca, od kojih 33 nisu dali krv zbog naispunjavanja uslova za bezbjedno darivanje krvi.

Sekretar Opštinske organizacije Crvenog krsta Modriča Stanko Tomić rekao je da je današnja akcija šesta koju je u 2016. godini organizovao Crveni krst.

Tomić je istakao da je u akcijama prikupljeno preko 500 doza krvi.

Transfuziolog u Opštoj bolnici “Sveti apostol Luka” u Doboju Tatjana Žigić rekla je da je zadovoljna brojem akcija i dozama krvi koje su darivali dobrovoljni davaoci u Modriči.

– U ovoj opštini u 2016. godini održano je ukupno devet akcija koje su u saradnji sa Službom za transfuziju orgnaizovali Crveni krst, Društvo dobrovoljnih davalaca krvi Rafinerije ulja Modriča i mjesne zajednice – rekla je Žigićeva.

Ona je naglasila da je tokom ove godine Služba za transfuziju, u saradnji sa organizacijom Crvenog krsta i različitim organizacijama i udruženjima u Doboju, Tesliću, Petrovu, Vukosavlju, Stanarima, Brodu, Šamcu i Modriči, realizovala 30 akcija na terenu i pet u prostorijama Službe za transfuziju u kojima je prikupljeno 5.300 doza krvi.

– Očekujemo da će do kraja godine ukupan broj doza biti veći od 5.500 što je za 400 doza više u odnosu na 2015. godinu – istakla je Žigićeva.

Ona je podsjetila da se i pored povećanog broja akcija dobrovoljnog darivanja još značajnije količine krvi dobiju od davalaca po pozivu, odnosno namjenski.

Prema njenim riječima, Služba za transfuziju Opšte bolnice u Doboju obezbijedila je dovoljne količine krvi svih grupa za naredni period i mirno čeka predstojeće praznike.

Izvor: Glas regije / SRNA

Facebook komentari

komentari

x

Check Also

Izašao prvi broj Mesečnog Modričainfo Magazina

Danas, 31.10.2023. godine izašao je prvi broj naše publikacija Mjesečni Modričainfo Magazin. Magazin smo izdali u tri formata tj. kao štampano, digitalno i web tj. internet izdanje. Tiraž štampanog izdanja ...