Home / NOVOSTI / HRONIKA / Oduzeto 23.959 pirotehničkih sredstava

Oduzeto 23.959 pirotehničkih sredstava

DOBOJ – Policija iz Modriče oduzela je 23.959 komada različitih vrsta pirotehničkih sredstava koje je lice čiji su inicijali D.L. sa područja ove opštine nelegalno posjedovalo.

Policija je prilikom kontrole putničkog vozila “ford fokus” u Modriči oduzela ukupno 4.033 komada različitih vrsta pirotehnike, za koje je utvrđeno da se prevozi bez potrebne dokumentacije, saopšteno je iz dobojskog Centra javne bezbjednosti /CJB/.

Na osnovu pribavljene naredbe Osnovnog suda Modriča izvršen je pretres kuće i pomoćnih objekata u vlasništvu D.L. prilikom čega je pronađeno i oduzeto 19.926 komada različitih vrsta pirotehničkih sredstava.

O ovome je obaviještena nadležna tržišna inspekcija i Osnovni sud Modriča po čijoj su naredbi, do okončanja postupka, pirotehnička sredstva predata na čuvanje deminerskom timu.

Iz dobojskog CJB apeluju da građani pirotehnička sredstva ne nabavljaju od lica koja nisu ovlašćena za njihovu prodaju.

U saopštenju policije se navodi da je Zakonom o proizvodnji i prometu eksplozivnih materija, zapaljivih tečnosti i gasova, bez odobrenja MUP-a Republike Srpske, zabranjena prodaja sredstava za male vatromete, petarde, rimske svjećice, male vatrometne bicikle, fontane, bengalske baklje, rakete i drugih sličnih proizvoda.

Prodaja ovih pirotehničkih sredstava dozvoljena je samo u prodavnicama oružja i municije ili prodavnicama pirotehničkih proizvoda i mogu ih kupiti samo punoljetne osobe.

Izvor: Glas regije / SRNA

Facebook komentari

komentari

x

Check Also

Omiljena ljetna poslastica: po čemu se razlikuju „gelato“ i sladoled?

Pronađite najpopularnije brendove ekskluzivno u Tropic i mojMarket trgovinama Iako Italijani riječ „gelato“ koriste za opisivanje sladoleda, u mnogim drugim zemljama, naročito onim sa engleskog govornog područja, ta dva pojma ...