Home / NOVOSTI / HRONIKA / U Modriči počeo 20. Kamp za omladinu Crvenog krsta

U Modriči počeo 20. Kamp za omladinu Crvenog krsta

MODRIČA – U Riječanima Gornjim kod Modriče večeras je počeo 20. Kamp za omladinu Crvenog krsta na kome učestvuje 80 mladih iz Republike Srpske.

Generalni sekretar Crvenog krsta Republike Srpske Đoko Mihajlović rekao je na otvaranju kampa da ova organizacija od osnivanja posebnu pažnju posvećuje ljudskim resursima, od kojih su mladi najvažniji u realizaciji ciljeva i zadataka Crvenog krsta Republike Srpske.

– Pored druženja, mladi u kampovima koje organizujemo stiču nova i proširuju postignuta znanja o Međunarodnom pokretu Crvenog krsta, savladavaju vještine pružanja pomoći u katastrofama, a po povratku u svoje sredine su najbolji promoteri vrijednosti Organizacije – rekao je Mihajlović.

Koordinator za mlade u Crvenom krstu Republike Srpske Veselinka Trobok istakla je da će mladi na kampu, koji će trajati do 13. jula, sticati znanja iz prve pomoći, realističkog prikaza povreda i oboljenja, zdravstvenog prosvećivanja, borbe protiv bolesti zavisnosti, trgovine ljudima, a proširiće i znanja o nastanku i ulozi organizacije Crvenog krsta.

– Sa mladima, koji dolaze iz svih gradskih i opštinskih organizacija Crvenog krsta u Republici Srpskoj, radiće iskusni instruktori volonteri – rekla je Trobok.

Ona je napomenula da će u okviru kampa biti organizovana predavanja o ulozi Crvenog krsta u katastrofama, a posebno o angažovanju mladih na uspostavljanju porodičnih veza prekinutih u slučaju katastrofa.

Domaćin Kampa je Opštinska organizacija Crvenog krsta Modriča i Sportsko-rekreativni centar “Riječani Gornji”.

Predsjednik Opštinske organizacije Crvenog krsta Modriča Dušan Bogdanović podsjetio je da su u Sportsko-rekreativnom centru u Riječanima Gornjim, 15 kilometara udaljenom od centra Modriče, do sada održani brojni kampovi za podmladak i omladinu Crvenog krsta Republike Srpske, Društva Crvenog krsta/križa BiH i Međunarodne organizacije Crvenog krsta.

Izvor: Glas Regije / SRNA

Facebook komentari

komentari

x

Check Also

Izašao prvi broj Mesečnog Modričainfo Magazina

Danas, 31.10.2023. godine izašao je prvi broj naše publikacija Mjesečni Modričainfo Magazin. Magazin smo izdali u tri formata tj. kao štampano, digitalno i web tj. internet izdanje. Tiraž štampanog izdanja ...