Home / NOVOSTI / HRONIKA / U Modriči održana tribina “Spriječimo kriminal, sačuvajmo Srpsku” *(VIDEO+FOTO)

U Modriči održana tribina “Spriječimo kriminal, sačuvajmo Srpsku” *(VIDEO+FOTO)

MODRIČA – Predsjednik SDS-a Mladen Bosić rekao je da očekuje dobre vijesti iz Pariza, gdje će ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa BiH Mirko Šarović sutra razgovarati sa predstavnicima Njemačke o načinu ublažavanje negativnih posljedica adaptiranog Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju po poljoprivredu u BiH.

Bosić ističe da su ekonomski odnosi za EU glavno pitanje u BiH, a ne popis stanovništva.

– Zbog toga iz EU, posebno Njemačke, postoji zahtjev da se usvoji adaptirani Sporazum o stabilizaciji i pridruživanju, koji u svojim odredbama ima i nekih negativnih posljedica – rekao je Bosić sinoć na tribini SDS-a u Modriči.

Bosić je rekao da Republika Srpska ima budućnost samo ako se, umjesto zaoštravanju političke situacije, okrene razvoju i zapošljavanju ljudi.

– Nažalost, postoje političke opcije i u Republici Srpskoj koje smatraju da treba zaoštravati stvari još dalje, što je veoma rizično i opasno i za Republiku Srpsku i njenu budućnost – rekao je Bosić.

On je istakao da SDS, za razliku od drugih političkih partija u Republici Srpskoj, smatra da je interes Srba, ne samo u Srpskoj, nego i u Srbiji, smirivanje situacije u regionu i neizazivanje novih sukoba.

Bosić kaže da će Republika Srpska ostati prazna ljuštura ukoliko se vlast ne posveti razvoju privrede, zapošljavanju ljudi i spašavanju naroda iz siromaštva.

Predsjednik SDS-a smatra da je u Modriči, nakon višegodišnje vladavine SNSD-a, sazrela situacija za promjene na lokalnim izborima.

– Krenuli smo u direktne razgovore sa građanima u opštinama kako bi razmijenili informacije o situaciji u lokalnim zajednicama i na nivou Republike Srpske, odnosno BiH – rekao je Bosić.

On je ponovo optužio neke medije koji su, kako kaže, pod kontrolom vlasti u Republici Srpskoj, da prikazuju lažnu sliku o dešavanjima u Srpskoj i o ulozi Saveza za promjene na nivou BiH.

Na tribini su učestvovali ministar bezbjednosti u BiH Dragan Mektić, šef Kluba poslanika SDS-a u Narodnoj skupštini Republike Srpske Vukota Govedarica i predsjednik Opštinskog odbora SDS-a Modriča i kandidat za načelnika Stevo Joksimović.

Izvor: Glas Regije / SRNA

Video koji slijedi nije u sklopu gornjeg priloga, ali ga dodajemo kao dopunu informacije. Isti je preuzet sa YouTube kanala TVK3.

Album slika koji slijedi nije u sklopu gornjeg priloga ali mi ga dodajemo kao dopunu informacije.
Foto: modričainfo / Zlatko Huravik

 

Facebook komentari

komentari

x

Check Also

Izašao prvi broj Mesečnog Modričainfo Magazina

Danas, 31.10.2023. godine izašao je prvi broj naše publikacija Mjesečni Modričainfo Magazin. Magazin smo izdali u tri formata tj. kao štampano, digitalno i web tj. internet izdanje. Tiraž štampanog izdanja ...