Home / NOVOSTI / HRONIKA / U Modriči održan besplatan kurs: “Jačanje bosanskohercegovačkih malih poduzetnika kroz uvođenje IKT baziranih usluga”

U Modriči održan besplatan kurs: “Jačanje bosanskohercegovačkih malih poduzetnika kroz uvođenje IKT baziranih usluga”

U utorak 27.10.2015. godine u prostorijama Kluba za traženje posla, u organizaciji preduzeća „Austrofon“ d.o.o  iz Tuzle, održan je seminar pod nazivom „Jačanje bosanskohercegovačkih malih poduzetnika kroz uvođenje IKT baziranih usluga“. Projekat je pokrenut od strane 2 Austrijske firme Ab network GmbH i Pflegerbau GmbH te je subvencioniran od strane Austrijske razvojne agencije.
Zainteresirane nezaposlene osobe su imale priliku da se upoznaju sa mogućnostima samozapošljavanja i zapošljavanja uz podršku ovog preduzeća.
Prisutni su imali priliku da se bolje upoznaju sa mogućnostima rada za strana tržišta, prvenstveno Austrijsko, uz podršku „Austrofon“-a kao i mogućnostima zapošljavanja u samom „Austrofon“-u.
Zainteresovani kandidati dobivaju besplatne StartUP kurseve (StartUP seminar i aktivna pomoć pri otvaranju firme), opremu i međunarodno konkurentne tarife, te stalnu podršku u toku pružanja usluga za strana tržišta.
Osim toga, kandidati dobivaju tržište austrijskih partnera u projektu i konkretnu pomoć pri pronalasku poslovnih partnera. Trenutno su razvijeni poslovni modeli za 3 vrste usluga a to su:
kancelarijski poslovi, prevođenje te knjigovodstvene usluge. Pored toga, postoji četvrti poslovni model gdje im je otvorena mogućnost za neke njihove ideje.
Također, tokom seminara prisutni su mogli da se izjasne koji oblik zapošljavanja smatraju prikladnim za sebe te će u skladu s tim nastaviti svoju komunikaciju sa „Austrofon“-om.

Obrada / slike: modričaINFO / Huravik Zlatko

Facebook komentari

komentari

x

Check Also

Izašao prvi broj Mesečnog Modričainfo Magazina

Danas, 31.10.2023. godine izašao je prvi broj naše publikacija Mjesečni Modričainfo Magazin. Magazin smo izdali u tri formata tj. kao štampano, digitalno i web tj. internet izdanje. Tiraž štampanog izdanja ...