Home / NOVOSTI / HRONIKA / U CENTRU ZA ZDRAVO STARENJE ODRŽANO PREDAVANJE NA TEMU DIJABETESA *( FOTO)

U CENTRU ZA ZDRAVO STARENJE ODRŽANO PREDAVANJE NA TEMU DIJABETESA *( FOTO)

U saradnji sa opštinom Modriča i Domom zdravlja, 09. oktobra 2015. godine u Centru za zdravo starenje održano je predavanje na temu „Diabetes mellitus“. Ljekari Doma zdravlja su kroz prezentaciju upoznali korisnike Centra sa bolesti dijabetesa, kao i preventivnim mjerama u sprečavanju nastanka bolesti. Nakon prezentacije korisnicima Centra omogućeno je mjerenje šećera u krvi, što će biti praksa svakog mjeseca.

Ovo je prvo predavanje u Centru za zdravo starenje, a u narednom periodu, svakog prvog petka u mjesecu organizovaće se predavanje o različitim i najzastupljenijim vrstama bolesti.

„Ovo je prva radionica, koja je edukativnog karaktera. Predavanja će se zasnivati na problemima i bolestima s kojima se mi najčešće susrećemo u našim ordinacijama te na zdravstvenoj prosvećenosti za pojedine masovne, nezarazne bolesti koje imaju hronični karakter“, rekla  doktorica Mirjana Rudić, ljekar porodične medicine Doma zdravlja u Modriči.

„Danas smo započeli novu aktivnost u Centru. U saradnji sa opštinom i Domom zdravlja omogućili  smo našim korisnicima predavanje na temu dijabetesa. Ova bolest je nažalost česta kod osoba treće životne dobi i ovo je prilika da se bolje upoznaju sa njom“, izjavila je Svjetlana Gajić, voditeljica Centra za zdravo starenje.

Album slika koji slijedi nije u sklopu prednjeg priloga ali mi ga dodajemo kao dopunu informacije. Slike su sa FaceBook stranice Centra za zdravo starenje Modriča.

 

Facebook komentari

komentari

x

Check Also

Izašao prvi broj Mesečnog Modričainfo Magazina

Danas, 31.10.2023. godine izašao je prvi broj naše publikacija Mjesečni Modričainfo Magazin. Magazin smo izdali u tri formata tj. kao štampano, digitalno i web tj. internet izdanje. Tiraž štampanog izdanja ...