Home / NOVOSTI / HRONIKA / Treći Gastro – susreti „Modriča 2016“: UČEŠĆE UZEO 21 IZLAGAČ IZ ŠEST OPŠTINA *(FOTO+TONSKI PRILOG)

Treći Gastro – susreti „Modriča 2016“: UČEŠĆE UZEO 21 IZLAGAČ IZ ŠEST OPŠTINA *(FOTO+TONSKI PRILOG)

MODRIČA – Turistička organizacija Modriče organizovala je 3.Gastro – susrete „Modriča 2016“. Cilj manifestacije, koja je okupila 21.izlagača iz šest opština i veliki broj posetilaca,  bio je predstavljanje bogate i raznovrsne gastro ponude sa područja Modriče i susednih opština.

Pored izlagača iz Gradačca, Bijeljine, Brčkog, Šamca i Modriče, izlagali su i Brođani.

„Tu su razne slastice kao kiflice, štrudle, rolati. Tu su i slana jela, uštipci, suhomesnati proizvodi, razne pite. Nastupamo i izvan našeg grada. Bile smo u Laktašima, Brodu, Pelagićevu…“, kaže Ljubica Dimitrov iz Udruženja „Đurđevak“ iz Broda.

Udruženje „Veliko srce“ iz Modriče bilo je veliko i na gastro susretima.

„Trudimo se da se predstavimo u skladu sa imenom, da budemo svedokom svih zbivanja na području Modriče, a na strani dostojno predstavljamo svoju Modriču. Činimo koliko možemo, trudimo se da ne zaboravimo tradiciju i ono što je nekada bilo na našim prostorima“, rekla je Stana Milićević, predsednica Udruženja „Veliko srce“.

„Došle smo prvi put u Modriču na Gastro susrete, ali nije poslednji. Nudimo tradicionalna jela, slana i slatka. Imamo i varivo ’fantazija’, ko je probao ga i nije zažalio. Ovo je dobra priča koju treba snažiti i jačati, da se povezujemo“, rekla je Radojka Sladoje iz Udruženja žena „Šamac“ iz Šamca.

Najposećeniji štand Pekoteke „Vučijak“

Pekoteka „Vučijak“ svake godine je na Gastro – susretima u Modriči. Sada su imali najposećeniji štand, pa je direktor preduzeća Goran Petrović bio više nego zadovoljan.

„Na ovim prostorima smo 19 godina. Zastupljeni smo u sve i jednom većem marketu u Modriči, Odžaku, Šamcu, Brodu. Svaki put nastupamo i svaki put ćemo se pojaviti na poziv modričke Turističke organizacije“, rekao je Petrović.

NAJBOLJA PONUDA - PEKOTEKA VUCIJAK IZ MODRICE

NAJBOLJA PONUDA – PEKOTEKA VUČIJAK IZ MODRIČE

 

Centar za zdravo starenje iz Modriče imao je najširu ponudu.

„Ponudili smo hranu koja je zaboravljena od naše omladine. To su bakini kolači, bureci, sirnice, starinski hlebovi. Predlažemo da i naša omladina od nas nasledi ovo. Spojile smo dobro sa korisnim, o zdravoj hrani je reč“, napominje Raifa Raković.

Fiš paprikaš – specijalitet manifestacije

Sportsko – ribolovno društvo „Optima“ pripremilo je riblju čorbu. Jovo Mitrović je pripremio fiš kao specijalitet za sve zainteresovane učesnike ove manifestacije.

„Posetioci, veliki broj njih, degustirali su i pohvalili ovaj specijalitet. Kuhao sam ga po receptu jednog mog prijatelja koji je to pripremao dugi niz godina i za svoj trud dobio mnoge nagrade. Ovo je bio specijalitet Gastro – susreta u Modriči“, istakao je Mitrović.

Direktorka Turističke organizacije u Modriči, Aleksandra Tošanović, rekla je da je cilj Gastro – susreta promocija gastro ponude ovog kraja.

„Pored tradicionalne kuhinje, tu su i nove vrste ponude, uglavnom se odnosi na slatka jela. Moramo se pohvaliti da je iz godine u godinu broj izlagača sve veći, a posetilaca je uvek u velikom broju. Kako na tradicionalni način se vrši izrada pite je organizovana radionica od strane žena iz Modriče i Tarevaca“, rekla je Tošanović.

Načelnik Modriče, Mladen Krekić, bio je zadovoljan što je lepeza proizvoda znatno veća nego ranije.

„Izražavam zadovoljstvo onim što je ponuđeno, brojem izlagača i interesovanjem posetilaca. Cilj je da se družimo, da razmenimo iskustva , da se narod voli i poštuje ono što ima, ali i tuđu gastronomsku ponudu“, rekao je Krekić.

MLADEN KREKIC NA MANIFESTACIJI

MLADEN KREKIĆ NA MANIFESTACIJI

Uz ovu manifestaciju, modrička Turistička organizacija organizuje još nekoliko sličnih, a najpoznatija je Sajam rukotvorina „Tradicija i ja“, koja se organizuje krajem svake godine.

Autor / foto: Slađan JEREMIĆ

.

sha_full_lit

O autoru: SLAĐAN JEREMIĆ

Jeremić Slađan

Autor: Jeremić Slađan – Dugogodišnji novinar, sportski komentator, radio spiker i voditelj raznih manifestacija. Dopisnik više medija iz zemlje i inostranstva.

Facebook komentari

komentari

Facebook komentari

komentari

x

Check Also

Izašao prvi broj Mesečnog Modričainfo Magazina

Danas, 31.10.2023. godine izašao je prvi broj naše publikacija Mjesečni Modričainfo Magazin. Magazin smo izdali u tri formata tj. kao štampano, digitalno i web tj. internet izdanje. Tiraž štampanog izdanja ...