Home / NOVOSTI / HRONIKA / OBILjEŽEN DAN VOJSKE REPUBLIKE SRPSKE

OBILjEŽEN DAN VOJSKE REPUBLIKE SRPSKE

Dan Vojske Republike Srpske u Modriči obilježen je 12. maja 2016. godine polaganjem cvijeća na Centralnom spomeniku palim borcima za Republiku Srpsku. Cvijeće su položili predstavnici Opštinske boračke organizacije i načelnik opštine Mladen Krekić i zamjenik načelnika Nikola Savić.

 

 

„Danas obilježavamo godišnjicu formiranja Vojske Republike Srpske. Mi smo ponosni na sve naše borce koji su učestvovali u odbrambeno otadžbinskom ratu i stvaranju Republike Srpske. Posebno smo ponosni na oko 23 000 srpskih boraca koji su dali svoje živote u proteklom ratu. Svi građani Republike Srpske su doprinijeli stvaranju i očuvanju Republike Srpske. Značajan broj modričana je učestvovao u ratu, oko 5 200 a 275 je izgubilo život na raznim ratištima“, izjavio je Milutin Vračević, predsjednik Skupštine opštinske boračke organizacije.

Izvor: Zvanična prezentacija administrativne službe opštine Modriča

Facebook komentari

komentari

x

Check Also

U nove školske avanture uz Tropic i mojMarket i super nagrade

Period priprema za novu školsku godinu nerijetko zna biti stresan. Kako biste bez muke opremili svoje školarce za novu školsku godinu i spremno dočekali prvo školsko zvono, domaći trgovački lanac ...