Home / NOVOSTI / REGIJA / Tešeš: Blokiraćemo put Srbije ka EU

Tešeš: Blokiraćemo put Srbije ka EU

ZAGREB – Novi predsjednik Hrvatske stranke prava dr Ante Starčević Ivan Tešeš rekao je da će otežati put Srbije ka EU dok ne dobiju svoje.

“Mi ne želimo nikakav rat sa Srbijom, mi samo želimo da oni nama daju ono što je naše. Mi ćemo im otežati put u Evropsku uniju jer Hrvatska ima to pravo glasa, moraju sve članice pristati da oni uđu u EU. Mi ćemo to otežati, zablokirati, sve dok ne lažu gdje je svaki hrvatski civil i branitelj iz Domovinskog rata“, naveo je Tepeš, a prenosi B92.

HSPASje u subotu za novog predsJednika izabrala doskorašnjeg vršioca dužnosti, koji se na toj poziciji našao poslije odlaska predsjednice Ruže Tomašić, hrvatske predstavnice u Evropskom parlamentu.

Stranka je osnovana 2009. godine, odvajanjem od Hrvatske stranke prava, a na izborima za Evropski parlament imala je dva kandidata, Tomašićevu i Tepeša.

Tepeš je i prije izbora za predsjednika davao izjave u vezi sa Srbijom. On je najavio da će od Vlade Hrvatske zatražiti uvođenje viznog režima građanima Srbije, pošto se vlast u Srbiji nije ogradila od izjava haškog optuženika Vojislava Šešelja.

Izvor: Nezavisne novine

Facebook komentari

komentari

x

Check Also

HRVATSKA ŠUTI, A EUROPU NIJE BRIGA Erdoğan želi obnoviti političku hegemoniju Turske u BiH, a glavni mu je oslonac vazalna dinastija Izetbegović

Turska vlast zagovara političko preuređenje BiH, osobito bošnjačko-hrvatske Federacije, u liberalnu građansku državu u kojoj bi vladala građanska većina, koja bi se odmah pokazala kao jasna bošnjačka većina Prije više ...