Home / MAGAZIN / NAUKA / »Telefoni na preklop« ponovo su u modi?

»Telefoni na preklop« ponovo su u modi?

Baš kao što su se muzičke ploče vratile u modu u eri Spotify-a, novi rival Ajfona 6 je “skromni” telefon “na preklop”.

Trend je navodno pokrenula urednica američkog Vogue-a, Ana Vintur, koja je ranije ove godine fotografisana sa telefonom na preklop starim barem deset godina.

Takođe, Igi Pop (67) nedavno je rekao da ima takav telefon jer “ga možete baciti, a da se ne polomi i uz to poslati poruku uz pomoć dugmića”.

Za to vrijeme u Koreji i Samsung i LG predstavljaju sasvim nove telefone na preklop namijenjene starijim osobama.

Iz LG-a kažu da su svoj Wine Smart uređaj dizajnirali nakon serije istraživanja tržišta koja je pokazala da mnoge starije korisnike plaše mali dugmići i komplikovane opcije modernih smartfona, prenosi B92.

Ipak, ne okreće samo “stara garda” tehnološki časovnik. Istraživanja sprovedena u Americi pokazala su da oko 15 odsto osoba starosti između 18 i 24 godine i 13 odsto onih između 25 i 34 godine ne koristi smartfon.

Možda su se ugledali na mladu zvezdu Šajlin Vudli (22) koja se proslavila ulogom u filmu “Divergent” i koja je izjavila kako nema mobilni telefon.

“Kada bih ga imala, vjerovatno bi to bio telefon na preklop… Što se više sklonite od tehnologije, to ćete biti slobodniji”, rekla je ona.

Izvor: Nezavisne novine

Facebook komentari

komentari

x

Check Also

Predavanje za poljoprivredne proizvođače

U  organizaciji Resora za pružanje stručnih usluga u poljoprivredi Doboj i Odjeljenja za privredu i društvene djelatnosti opštine Modriča, 26. maja 2017. godine održano je predavanje za poljoprivredne proizvođače sa ...