Home / NOVOSTI / HRONIKA / SRCEM ZA MODRIČU U TAREVCIMA *(FOTO)

SRCEM ZA MODRIČU U TAREVCIMA *(FOTO)

Humanitarna organizacija ,,Srcem za Modriču“ danas je posjetila Tarevce. U Tarevcima su naši članovi obišli tri porodice koje spadaju u red socijalno ugroženih  porodica .

Prvo smo posjetili Fikretu Živković koja sa četvero djece živi u roditeljskoj kući jer je prije nekoga vremena nakon fizičkih napada od strane supruga bila smješena u sigurnu kuću, da bi nakon toga odlučila da počne živjeti u kući svojih roditelja. Fikretu smo zatekli u kući zajedno sa najmlađim sinom Benjaminom, dok su ostala djeca bila u školi. Fikreta je žena koju život nikako nije mazio, od četvero djece samo je jedno zdravo Žana (7 godina), dok je Antonio (9 godina) obolio od epilepsije i kao takav pohađa nastavu u JU OŠ ,,Sutjeska“ u odjeljenju za djecu sa posebnim potrebama. Ćerka Sabina (7 godina), blizanjkinja od Žane, obolila je od cerebralne paralize , a najmlađi sin Benjamin (1 godina) ima hronični bronhitis. Fikrete se zahvalila na pomoći jer život joj je težak,
–  “Sada živim samo od dječijeg doplatka i svom snagom se trudim da djeci pomognem u njihovim životima. Ako ja nisam imala sreće nadam se da će moja djeca da imaju sreće u životu.” – reče nam kroz suze Fikreta.

Nakon toga obišli smo Asima Dervedžića. Asim živi sam od kako je mu preminula supruga. O njemu se trenutno brinu brat i snaha koji su tu uvijek da priteknu u pomoć. Asim je obolio od dijabetesa ali i sa bolesti se nekako nosi ali samoća mu teško pada.
–  “Do zime ću ja i lako tu mi je brat da pomogne iako i on nema primanja kao što i sam nemam ni feninga da dobijem od bilo koga, ali kada dođe zima teško ću moći da obezbijedim ogrijev.” –  ističe Asim.

I na kraju smo obišli sedmočlanu porodicu Dervedžić koju čine Sajma, Sead, Edina, Melis, Fikret, Elvis i Biljana .Ova porodica živi od Sajmine penzije 190 km i dječijeg doplatka. Biljana je član i korisnik dnevnog centra ,,Sunce Oberwallis“. Kako nam reče Edina najviše im je neophodan ogrijev,
–  “Za sada nam ništa ne treba osim ogrijeva preko zime jer i ovu zimu smo muku mučili sa ogrijevom a zima odavno nije bila hladnija.” – reče nam Edina.

Ovom prilikom se zahvaljujemo našem velikom prijatelju Vahidinu-Vahku Sarvanu koji je nas uputio na ove porodice i sam sa nama sve porodice obišao.
On je ovom prilikom rekao:
–  “Zahvaljujem se svim članovima HO,,Srcem za Modriču“ što pomogoše ovim porodicama. Kada su me kontaktirali predstavnici ove humanitarne organizacije bio sam počastvovan što su izabrali baš mene da pomognem u realizaciji podjele ove pomoći. Poznavajući rad ove organizacije, koliko u toku narednog vremena odlučio sam se da pristupim istoj jer nema ništa ljepše na svijetu nego vidjeti osmijeh na licima ovih ljudi. Članovi ove organizacije sa ovim paketima hrane unesoše neko novo svjetlo u živote ovih ljudi jer sada i oni vide da nisu zaboravljeni u svojoj muci.”  – rekao je Sarvan.

U ime Humanitarne organizacije ,,Srcem za Modriču“ u Tarevcima su bili prisutni podpresjednik HO Mitar Kršić, članica Milica Stefanović kao i omladinci naše organizacije Teodora Vidović i Risto Kojić.

Vaša Srcem za Modriču

Izvor: Srcem za Modriču

Facebook komentari

komentari

x

Check Also

Izašao prvi broj Mesečnog Modričainfo Magazina

Danas, 31.10.2023. godine izašao je prvi broj naše publikacija Mjesečni Modričainfo Magazin. Magazin smo izdali u tri formata tj. kao štampano, digitalno i web tj. internet izdanje. Tiraž štampanog izdanja ...