Home / NOVOSTI / HRONIKA / Planinarsko udruženje “Dobor”: Prva masovna planinarska akcija na domaćem terenu *(FOTO)

Planinarsko udruženje “Dobor”: Prva masovna planinarska akcija na domaćem terenu *(FOTO)

Planinarsko udruženje “Dobor” iz Modriče proteklog vikenda imalo svoju prvu masovnu planinarsku akciju na Trebavi kojoj je prisustvovalo preko 50 planinara iz Modriče, Prnjavora i Dervente. 

Nakon velikog broja planinarskih vrhova koje smo osvojili prošle i ove godine, red je bio da se kao ljudi okupimo i prošetamo našom (srcu najdražom) stazom.  S obzirom da smo od osnivanja planinarskog društva morali da objašnjavamo da “Posavina nije ravna”, odlučili smo da svim zainteresovanim sugrađanima tu tezu dokažemo i u praksi.
Na našu veliku radost pridružile su nam se i kolege planinari iz Prnjavora i Dervente. Oko 50-ak planinara krenulo je put Trebave da vidi tu brdovitu stazu. Krenuli smo iz kampa Riječani, gdje smo ostavili trojicu vrijednih planinara Gorana, Velibora i Marka koji su, dok mi šetamo, odradili najteži dio posla, pripremili su riblju čorbu i čorbanac za sve goste.
Šetalo se do manastira SPC na Dugoj Njivi posvećenog sv. Iliji gdje nas je dočekao otac Nektarije koji nam je održao mali čas istorije i upoznao nas sve sa istorijom manastira, Duge njive, ali i Trebave.

Nakon toga smo se uputili ka Visu. Naša staza nije naročito zahtjevna, duga je oko 15 kilometara i prikladna za sve uzraste, ipak uspon na Vis je bio onaj dokaz kome smo tremili od samog početka. Veličanstven pogled sa Visa koji doseže sve do Požege razuvjerio je sve one koji nam nisu vjerovali da itekako može da se planinari Trebavom. A kada već spominjemo taj večičanstveni pogled moramo naglasiti da je on i bio moguć upravo zahvaljujući prelijepom vedrom danu koji nas je pratio sve do samog kraja šetnje.

Nakon fotografisanja uputili smo se u kamp gdje nas je vrijedna trojka sa početka priče dočekala sa ukusnim jelom. Drago nam je da je ova prva šetnja obroncima Trebave prošla odlično i vidimo se sljedeći mjesec opet.
Hvala drugarima iz Prnjavora i Dervente koji su došli u Modriču, kao i svima vama koji ste nam se pridružili u šetnji Trebavom.

Dajana Ilić
Planinarsko udruženje “Dobor” iz Modriče

Facebook komentari

komentari

x

Check Also

Izašao prvi broj Mesečnog Modričainfo Magazina

Danas, 31.10.2023. godine izašao je prvi broj naše publikacija Mjesečni Modričainfo Magazin. Magazin smo izdali u tri formata tj. kao štampano, digitalno i web tj. internet izdanje. Tiraž štampanog izdanja ...