Home / NOVOSTI / BiH / Rad na izradi Strategije informisanja javnosti o ulozi Civilne zaštite u lokalnim zajednicama *(FOTO)

Rad na izradi Strategije informisanja javnosti o ulozi Civilne zaštite u lokalnim zajednicama *(FOTO)

Predstavnice Udruženja građana „Budućnost“ Modriča održale su proteklog vikenda trodnevnu radionicu sa predstavnicima/ama institucija iz opština Domaljevac-Šamac, Vukosavlje i Šamac na kojoj se radilo na izradi „Strategije informisanja javnosti i podizanja svijesti građana o ulozi i mjestu Civilne zaštite u lokalnim zajednicama”.

Ova aktivnost je organizovana u okviru projekta „Uspostavljanjem održivih modela saradnje i koordinacije – do efikasnijeg sistema zaštite i oporavka zajednica pogođenih poplavama“ koji se provodi u ove tri opštine. Učesnici radionice bili su predstavnici i predstavnice zakonodavne i izvršne vlasti, obrazovanja, zdravstva, kao i mediji iz sve tri pomenute opštine koji su zajedničkim snagama ukazivali na propuste, dobre strane, ali i mogućnosti koje su nam na raspolaganju, kako nam se katastrofalne poplave iz 2014. godine više ne bi ponovile.


„Razgovarali smo o dobrim i lošim stranama komunikacije u odnosu građani-institucije-mediji prilikom poplava iz 2014. godine, a opšti utisak svih učesnika bio je da je veliki broj dezinformacija doveo do panike i nepromišljenih poteza građana, te da se na tom segmentu mora puno više raditi. Ono što je zaključeno takođe, jeste da se mora napraviti detaljan plan, i imenovati osobe nadležne za davanje izjava, kako bi se spriječile situacije iz pomenute 2014. godine. Svi učesnici radionice dali su svoje prijedloge i smjernice za izradu Strategije koja će  se, nakon što bude završena, naći pred odbornicima na sjednicama skupština sve tri opštine, učesnice pomenutog projekta“, rekla je direktorica UG „Budućnost“ Gordana Vidović.

Projekat je podržala Evropska unija.

Izvor: UG Budućnost

Album slika koji nam je ustupljen posredno, od drugog izvora, ali ga prilažemo kao dopunu informacije.

Facebook komentari

komentari

x

Check Also

Izašao prvi broj Mesečnog Modričainfo Magazina

Danas, 31.10.2023. godine izašao je prvi broj naše publikacija Mjesečni Modričainfo Magazin. Magazin smo izdali u tri formata tj. kao štampano, digitalno i web tj. internet izdanje. Tiraž štampanog izdanja ...