Home / NOVOSTI / BiH / SRBIJA U SRCU REPUBLIKE SRPSKE *(FOTO)

SRBIJA U SRCU REPUBLIKE SRPSKE *(FOTO)

Povodom otvaranja osnovne škole “Srbija” u Crkvini kod Šamca pisali su mnogi mediji, ali ovaj put mi prenosimo vlastiti prilog o tom događaju. Naime, naš saradnik, snimatelj Savo Pandurević bio je lično prisutan tom događaju te nam poslao kraći tekst i nekoliko autentičnih fotografija, te isto prenosimo u cjelosti.

U posavskom selu Crkvina kod Šamca, danas, 30.01.2016. godine  svečano je otvorena osnovna skola “Srbija”

Da podsejetimo. Katastrofalne poplave 2014. godine koje su zadesile veći dio Republike Srpske, nanijele su ogromne štete i opštini Šamac. Tada je i  škola u Crkvini je pretrpjela velika oštećenja.
Vlada Republike Srbije, na čelu sa predsednikom Aleksandrom Vučićem  donela je odluku da pomogne u saniranje šteta od poplava. U tom kontekstu i donesena je odluka da se izgradi osnovna škola u Crkvini.
Za nešto više od godinu dana izgrađena je nova i moderna osnovna škola koja je dobila ime “Srbija”.
Sredstva u iznosu od 500.000  eura donirala je Vlada Srbije, pa se, naravno i uz tu pomoć Vlade Republike Srpske i mnogobrojnih donatora izgradio ovaj moderan objekat.
Danas je upriličeno svečano otvaranje škole uz prisustvo velikog broja gostiju iz svih resora, kulture, privrede turizma, na čelu sa predsednikom Vlade Srbije Aleksandrom Vučićem i predsednikom Republike Srpske Miloradom Dodikom i domaćinom, načelnkom opstine Šamac Savom Minićem.
Poslije svećanog presijecanja vrpce uslijedio je obilazak škole a upriličen je i bogat kulturno-umjetnički program, posle čega je obezbjeđen ručak za predstavnike diplomatskog kora.

SAVO PANDUREVIĆ 300pxIzvor: modričaINFO
Tekst i slike: Savo Pandurević

 

 

 

Facebook komentari

komentari

x

Check Also

Izašao prvi broj Mesečnog Modričainfo Magazina

Danas, 31.10.2023. godine izašao je prvi broj naše publikacija Mjesečni Modričainfo Magazin. Magazin smo izdali u tri formata tj. kao štampano, digitalno i web tj. internet izdanje. Tiraž štampanog izdanja ...