Home / NOVOSTI / HRONIKA / Sertifikacija na provjeri svake dvije godine *(VIDEO)

Sertifikacija na provjeri svake dvije godine *(VIDEO)

MODRIČA – Sertifikacija domova zdravlja obavezuje te zdravstvene ustanove da održavaju kvalitet rada i dostignuti nivo pružanja usluga pacijentima što će biti provjeravano svake dvije godine, izjavio je ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Dragan Bogdanić.

Bogdanić, koji je danas uručio rješenje o sertifikaciji Doma zdravlja u Modriči, rekao je da sertifikacija znači veću zaštitu u radu medicinskog osoblja i kvalitetnije usluge za pacijente.

On je napomenuo da je Dom zdravlja u Modriči jedan od 20 domova zdravlja u Republici Srpske kojem je potvrđeno da ispunjava sve propisane standarde bezbjednosti u procesu pružanja zdravstvene zaštite.

Bogdanić je rekao da je u postupku sertifikacije sprovedeno ocjenjivanje i u bolnicama u Prijedoru i Trebinju, Zavodu za stomatologiju Banjaluka, te u 14 privatnih specijalističkih ambulanti i više od 100 privatnih apoteka.

Prema njegovim riječima, u ovom procesu nalazi se oko 50 zdravstvenih ustanova u Republici Srpskoj.

Bogdanić je rekao da je cilj svega toga da se za pacijente u Republici Srpskoj obezbijedi sigurnija i kvalitetnija zdravstvena zaštita.

Direktor Doma zdravlja Modriča Goran Mlinarević rekao je da ova ustanova pruža zdravstvenu zaštitu za oko 36.000 stanovnika opština Modriča i Vukosavlje.

Pored centralnih objekata u gradskom području, u sastavu ovog doma zdravlja nalaze se terenske ambulante porodične medicine u Dugom Polju, Koprivni, Miloševcu, Skugriću i Vranjaku.

– U proces sertifikacije ušli smo svjesni da ćemo time podići kvalitet rada osoblja i nivo zadovoljstva pacijenata – rekao je Mlinarević.

Rješenje o sertifikaciji Doma zdravlja u Modriči uručeno je na period od četiri godine, a dodijeljeno je na prijedlog Agencije za sertifikaciju, akreditaciju i unapređenje kvaliteta zdravstvene zaštite.

Dodjeli rješenja priustvovali su direkor Agencije sertifikaciju, akreditaciju i unapređenje kvaliteta zdravstvene zaštite Siniša Stević, načelnik opštine Modriče Mladen Krekić, poslanik u Narodnoj skupštini Republike Srpske iz Modričle Bojan Vidić i predstavnici Doma zdravlja u Šamcu.

Izvor: Glas Regije / SRNA

 

Video koji slijedi nije u sklopu prednjeg priloga, ali mi ga dodajemo kao dopuna informacije.

 

Facebook komentari

komentari

x

Check Also

Izašao prvi broj Mesečnog Modričainfo Magazina

Danas, 31.10.2023. godine izašao je prvi broj naše publikacija Mjesečni Modričainfo Magazin. Magazin smo izdali u tri formata tj. kao štampano, digitalno i web tj. internet izdanje. Tiraž štampanog izdanja ...