Home / NOVOSTI / HRONIKA / Posjeta zamjenika ambasadora Slovačke Republike u Bosni i Hercegovini opštini Modriča

Posjeta zamjenika ambasadora Slovačke Republike u Bosni i Hercegovini opštini Modriča

Zamjenik ambasadora Slovačke Republike u Bosni i Hercegovini Viktor Borecky 23. marta 2015. godine posjetio je opštinu Modriča i održao sastanak sa načelnikom opštine Mladenom Krekićem i njegovim saradnicima.
Na sastanku je razgovarano o mogućoj ekonomskoj i privrednoj saradnji, kao i određenim projektima između Slovačke Republike, opštine Modriča i Bosne i Hercegovine.

 

„Povod posjete je da se upoznamo sa oblastima u kojima možemo sarađivati. Slovačka ima interes za saradnju u ekonomskim odnosima, privredi, poljoprivredi, ali imamo mogućnost i određene razvojne pomoći. Rukovodstvo opštine Modriča je predložilo konkretne projekte i mi smo spremni da ih razmotrimo“, izjavio je Viktor Borecky.

„Zahvaljujem se zamjeniku ambasadora Slovačke na posjeti.  Drago mi je što je danas u Modriči. Ovo je organizovana posjeta da razgovaramo o nizu projekata i da gospodina Boreckog upoznamo šta se to dešavalo u proteklom periodu, a  pogotovo u prošloj godini kada su nas zadesile poplave. Razgovarali smo o određenim projektima koji bi eventualno mogli doći na razmatranje u Ambasadi Slovačke. Uglavnom su to projekti vezani za škole, male mostove i drugo. To su manji projekti  i značilo bi nam mnogo da se odobre od ambasada država i naravno uz pomoć lokalne zajednice mogli bi da se završe. Upoznali smo zamjenika ambasadora o privrednom stanju u Modriči. Razgovarali smo o eventualnoj mogućnosti posjete privredne delegacije Slovačke Modriči, kako bi naši privrednici razgovarali o svim mogućim transakcijama roba na jedno ili drugo tržište. Potpuno smo otvoreni za bilo kakvu vrstu saradnje“ rekao je načelnik Krekić.

Izvor: Zvanična prezentacija administrativne službe opštine Modriča

Facebook komentari

komentari

x

Check Also

Izašao prvi broj Mesečnog Modričainfo Magazina

Danas, 31.10.2023. godine izašao je prvi broj naše publikacija Mjesečni Modričainfo Magazin. Magazin smo izdali u tri formata tj. kao štampano, digitalno i web tj. internet izdanje. Tiraž štampanog izdanja ...