Home / DAN OPŠTINE 2016 / SASTANAK PODODBORA ZA OBILjEŽAVANjE PROBOJA KORIDORA *(VIDEO)

SASTANAK PODODBORA ZA OBILjEŽAVANjE PROBOJA KORIDORA *(VIDEO)

Sastanak Pododbora za obilježavanje Proboja koridora na Dugoj Njivi održan je 14. juna 2016. godine u zgradi opštine Modriča. Sastanku su prisustvovali načelnik opštine Mladen Krekić sa saradnicima, Velimir Dunjić, predsjednik Pododbora za obilježavanje značajnih istorijskih događaja u Vladi RS, te predstavnici opština Doboj i Brod, Srpske pravoslavne crkve, Opštinske boračke organizacije, Koridora 92, Doma zdravlja, Policijske stanice,  Vodovoda i kanalizacije, TVJ Vatrogasno i drugi koji su vezani za obilježavanje ovog značajnog datuma.

Na sastanku su podijeljeni zadaci nosiocima aktivnosti za obilježavanje „Proboja koridora“, 26.juna 2016. godine.

Programom je predviđeno:
9,00 – služenje Svete arhijerejske liturgije,
11,00 – parastos i polaganje vijenaca na Spomen obilježju poginulim borcima na Proboju koridora,
12,00 – obraćanje zvaničnika,
12,30 – kulturno – umjetnički program.

U izjavi za medije VelimirDunjić, predsjednik Pododbora za obilježavanje značajnih istorijskih događaja u Vladi RS je istakao: “Obilježavanje Proboja koridora je jedan od najznačajnijih događaja u novijoj istoriji Republike Srpske. To je  najhumanija i najsvetija bitka koja je vođena na ovim prostorima. Obilježavanje je počelo prije desetak dana obilježavanjem godišnjice smrti generala Talića i položeni su vijenci na spomenik dvanaest beba.  Na Dugoj Njivi očekujemo dolazak najviših zvaničnika Republike Srpske, ambasadora Srbije i RuskeFederacije i drugihgostiju.”

Izvor: Zvanična prezentacija administrativne službe opštine Modriča

Video koji slijedi nije u sklopu gornjeg priloga, ali ga dodajemo kao dopunu informacije. Isti je preuzet sa YouTube kanala TVK3.

 

Facebook komentari

komentari

x

Check Also

Izašao prvi broj Mesečnog Modričainfo Magazina

Danas, 31.10.2023. godine izašao je prvi broj naše publikacija Mjesečni Modričainfo Magazin. Magazin smo izdali u tri formata tj. kao štampano, digitalno i web tj. internet izdanje. Tiraž štampanog izdanja ...