Home / NOVOSTI / HRONIKA / SANACIJA PUTNE INFRASTRUKTURE *(VIDEO)

SANACIJA PUTNE INFRASTRUKTURE *(VIDEO)

U poplavi koja je u maju 2014. godine zadesila opštinu Modriča pokrenuta su i brojna klizišta koja su prouzrokovala rušenje kuća i znatno oštetila putnu infrastrukturu. Oštećeno je oko 80 kilometara lokalnih i 200 kilometara nekategorisanih puteva.

U junu 2016. godine otpočeli su radovi na sanaciji putne infrastrukture u okviru projekta „Projekat hitnog oporavka od poplava“. Radovi se finansiraju iz kreditnih sredstava Svjetske banke koji je odobrila Vlada Republike Srpske preko ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede. Kreditna sredstva u iznosu od 1.093.000 KM su dobijena po veoma povoljnim uslovima, kamatnom stopom od 1,25%.

Projekti koji će biti finansirani u okviru „Projekat hitnog oporavka od poplava“:
1.Sanacija puta Koprivnska Trebava- Duga Njiva;
2.Sanacija puta Vranjak- Duga Njiva;
3.Sanacija puta Riječani – Duga Njiva
4.Sanacija puta Skugrić – Duga Njiva;
5.Sanacija korita rijeke Duse;
6.Sanacija puta kroz Malu Rijeku;
7.Sanacija potpornog zida u Orahovi;
8.Sanacija pločastog propusta u Maloj Rijeci;
9.Sanacija pločastog propusta u Velikoj Rijeci;
10.Uređenje prostora „Tržnica“ radi prihvata i odvodnje oborinskih voda.

Radovi na popravci putne infrastrukture obuhvataju popravku asfaltiranih puteva, sanaciju klizišta, rekonstrukciju potpornih zidova i rekonstrukciju propusta.

Danas, 15. juna 2016.godine zamjenik načelnika Nikola Savić obišao je radove koji se izvode u MZ Koprivna.

“Svi putevi koji se ovih dana rade su oštećeni u 2014. godine usljed poplava i klizišta.. Uglavnom su to brdski putevi, ali ima i puteva koji gravitiraju prema gradu. U okviru sanacije realizuju se razni projekti i nadam se da će do kraja građevinske sezone svi radovi biti završeni”, rekao je zamjenik načelnika Nikola Savić.

Izvor: Zvanična prezentacija administrativne službe opštine Modriča
 Video koji slijedi nije u sklopu gornjeg priloga, ali ga dodajemo kao dopunu informacije. Isti je preuzet sa YouTube kanala TVK3.

Facebook komentari

komentari

x

Check Also

Izašao prvi broj Mesečnog Modričainfo Magazina

Danas, 31.10.2023. godine izašao je prvi broj naše publikacija Mjesečni Modričainfo Magazin. Magazin smo izdali u tri formata tj. kao štampano, digitalno i web tj. internet izdanje. Tiraž štampanog izdanja ...