Home / NOVOSTI / MODRIČA / Sajam privrede Modriča 2014

Sajam privrede Modriča 2014

Peti  Sajam privrede Modriča 2014. otvoren je  05. septembra 2014. godine i trajaće dva dana. Sajam se održava u JU „Kulturno sportski centar“ Modriča, a dio sajma iz oblasti poljoprivrede smješten je na poligonu ispred sportske dvorane. Organizatori su Razvojna agencija opštine Modriča u saradnji sa modričkim privrednicima i Odjeljenjem za privredu i društvene djelatnosti opštine Modriča. Cilj Sajma je promocija domaćih preduzeća i poljoprivrednika, kao i promocija njihovih proizvoda i usluga. Svake godine  u budžetu opštine Modriča planiraju sredstva za održavanje ove manifestacije.

Sajam je zvanično otvorila predsjednica Vlade Republike Srpske Željka Cvijanović, te zajedno sa ministrom za ekonomske odnose i regionalnu saradnju u Vladi RS Igorom Vidovićem i načelnikom opštine Modriča Mladenom Krekićem presjekla svečanu traku. Otvaranju Sajma prisustvovali su i ministar pravde u Vladi RS Gorana Zlatković, pomoćnik ministra poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede RS Boris Pašalić, pomoćnik ministra trgovine i turizma RS Valentina Branković, pomoćnik ministra industrije, energetike i rudarstva RS Zoran Savić, delegat u Vijeću naroda RS Novka Marković, poslanici u Narodnoj skupštini RS Risto Marić i Amir Zahirović, načelnici i predsjednici opština sa saradnicima iz Republike Srpske,  te odbornici u Skupštini opštine Modriča, predstavnici ustanova i udruženja, izlagači i brojni posjetioci.

„Modrički sajam bih ocijenila kao odličnu  poslovnu inicijativu, sada već regionalnog karaktera. Mi iz Vlade podržavamo manifestacije ovog tipa širom Republike Srpske, znajući koliko je to danas važno. Bez obzira što nas je zadesila svjetska ekonomska kriza, a bili smo suočeni i sa poplavama jako je važno da se pridaje značaj ovakvim događajima, jer su to mjesta gdje se ponovo oživljavaju određene poslovne aktivnosti.“, rekla je predsjednica Vlade RS Željka Cvijanović u izjavi za medije.

Na ovogodišnjem sajmu učešće je uzelo 170 izlagača iz Srbije, Hrvatske, Federacije BiH i Republike Srpske.

U svojoj izjavi načelnik Krekić je istakao: „Veoma sam zadovoljan, i smatram da je ovogodišnji sajam jako uspješan.  Imamo 170 izlagača, od čega je 130 iz malog i srednjeg preduzetništva i 40 iz oblasti poljoprivrede. Sve je ovo jako značajno za Modriču. Očekujem da će se ovi ljudi  zbližiti, ali što je najbitnije ostvariti dobre poslovne kontakte i saradnju.“

Prvog dana sajma održana je izložba stoke i hrane za stoku. Tom prilikom uručene su nagrade za najbolje u više kategorija:

Za kategoriji junica nagrađeni su:
1.Zilić Halid – 200KM i robna nagrada,
2.MK Kompani  – 150KM  i robna nagrada,
3.Zilić Zuhrudin – 100KM i robna nagrada.

U kategoriji krava:
1.MK Kompani  – 200KM i robna nagrada,
2.Zilić Zuhrudin – 200KM i robna nagrada,
3.Sarvan Osman- 150KM i robna nagrada.

Šampionka sajma je krava Stević Jove nagrađena sa 500KM i robnom nagradom. Robnu nagradu za kolekciju junica „holštajn“ rase dobio je Gavrić Dragan.

Izvor: Zvanična prezentacija administrativne službe Opštine Modriča

 

Facebook komentari

komentari

x

Check Also

Izašao prvi broj Mesečnog Modričainfo Magazina

Danas, 31.10.2023. godine izašao je prvi broj naše publikacija Mjesečni Modričainfo Magazin. Magazin smo izdali u tri formata tj. kao štampano, digitalno i web tj. internet izdanje. Tiraž štampanog izdanja ...