Home / NOVOSTI / BiH / Nepostojeća agencija prognozira pobjedu Tadića

Nepostojeća agencija prognozira pobjedu Tadića

05.09.2014 00:55 | Vedrana Kulaga

Banjaluka – Nakon što je agencija za istraživanje javnog mnjenja “Ipsos” demantovala da ima ikakve veze sa podacima o povjerenju u kandidate za predsjednika RS koji su u pojedinim medijima u Srpskoj predstavljeni kao njeni, isti mediji su objavili slične rezultate istraživanja navodeći da ga je sprovela renomirana agencija iz Londona “ESBR konsalting”, koja zapravo i ne postoji.

U oba slučaja navodnih istraživanja iza kojih ne stoje agencije za koje se tvrdi da su ih sprovele navedeno je da će pobjedu na izborima za predsjednika RS odnijeti kandidat Saveza za promjene Ognjen Tadić. “Ipsos” je odmah demantovao da je riječ o rezultatima njihovih istraživanja, dok “ESBR konsalting” u Londonu ne postoji čak ni na internet pretraživačima, iako je opisan kao “jedna od uglednijih i pouzdanijih marketinško-istraživačkih agencija”.

Na internetu je moguće pronaći jedino londonsku firmu “SBR konsalting”, dok je sjedište jedine agencije pod nazivom “ESBR konsalting” u Tel Avivu u Izraelu.

U “SBR konsaltingu” su “Glasu Srpske” rekli da nisu radili nikakva istraživanja javnog mnjenja u političke svrhe nigdje, pa ni u BiH, jer se bave pospješivanjem prodaje.

Izvor: Glas Srpske

Facebook komentari

komentari

x

Check Also

Izašao prvi broj Mesečnog Modričainfo Magazina

Danas, 31.10.2023. godine izašao je prvi broj naše publikacija Mjesečni Modričainfo Magazin. Magazin smo izdali u tri formata tj. kao štampano, digitalno i web tj. internet izdanje. Tiraž štampanog izdanja ...