Home / DAN OPŠTINE 2016 / ŠAHOVSKO PRVENSTVO PENZIONERA *(VIDEO)

ŠAHOVSKO PRVENSTVO PENZIONERA *(VIDEO)

Povodom Vidovdana, Dana opštine Modriča, 21. juna 2016. godine na trgu Dr Milan Jelića održan je finalni dio Šahovskog prvenstva u organizaciji Udruženja penzionera Modriča. Otvaranju prvenstva prisustvovao je načelnik opštine Mladen Krekić sa saradnicima koji je povukao prvi potez i time zvanično otvorio Šahovsko prvenstvo za penzionere.

Načelnik Krekić je pozdravio prisutne, poželio im uspješno takmičenje i čestitao predstojeći praznik, Vidovdan.
„Ovo već postaje tradicija. Sigurno je da se i građani navikavaju na ove lijepe događaje koji se  dešavaju u našem gradu. Danas imamo druženje penzionera kroz takmičenje u šahu. Mi iskreno poštujemo ove ljude jer i mi ćemo sutra otići  u penziju i  kako se mi budemo ophodili prema njima tako će se prema nama ophoditi naše nove generacije”, istakao je načelnik Krekić.

Na finalnom dijelu prvenstva učetsvovalo je 10 takmičara koji su igrali po sistemu svako sa svakim, te su na kraju ostvareni sledeći rezultati:

  1. Jelić Slobodan
  2. Bradašević Jovo
  3. Maksimović Stojan

Svi učesnici turnira su dobili zahvalnice a najbolji su dobili i skromne novčane nagrade.

Đorđe Nijemčević, predsjednik Udruženja penzionera u izjavi za medije je rekao:
“Penzioneri sa ovim šahovskim prvenstvom žele da daju jedan skroman doprinos opštini Modriča koja u ove dane obilježava Dan opštine, Vidovdan. Od 1996. godine se održavaju šahovska prvenstva. Na prvom prvenstvo koje se organizovalo tada, doveli smo šahovskog velemajstora Vukića iz Banja Luke. To je bila jedna velika priča o šahu. Danas ovdje imamo 12 prijavljenih kandidata, 10 kandidata se kvalifikovalo i ovdje je finalni dio takmičenja. Imamo jake šahiste. Moram da kažem da smo mi nedavno učestvovali na međuopštinskom turniru u Odžaku gdje učestvovalo 5 opština, Odžak, Gradačac, Orašje, Šamac i Modriča je osvojila prvo mjesto.”

Prilikom otvaranja prvenstva prisutnima se predstavila i Muzička sekcija „Centra za zdravo starenje“ Modriča.

 Izvor: Zvanična prezentacija administrativne službe opštine Modriča

Video koji slijedi nije u sklopu gornjeg priloga, ali ga dodajemo kao dopunu informacije. Isti je preuzet sa YouTube kanala TVK3.

 

Facebook komentari

komentari

x

Check Also

Izašao prvi broj Mesečnog Modričainfo Magazina

Danas, 31.10.2023. godine izašao je prvi broj naše publikacija Mjesečni Modričainfo Magazin. Magazin smo izdali u tri formata tj. kao štampano, digitalno i web tj. internet izdanje. Tiraž štampanog izdanja ...