Home / DAN OPŠTINE 2016 / PRIJEM PORODICA KOJE SU U 2015. GODINI DOBILE TREĆE, ČETVRTO ILI NAREDNO DIJETE

PRIJEM PORODICA KOJE SU U 2015. GODINI DOBILE TREĆE, ČETVRTO ILI NAREDNO DIJETE

Načelnik opštine Mladen Krekić 21. juna 2016. godine u Srpskom kulturnom centru organizovao je prijem za porodice koje su u 2015. godini dobili treće, četvrto ili naredno dijete. Na području opštine Modriča u 2015. godini 34 majke su rodile treće, četvrto ili naredno dijete.

Slađana Kuzmanović, majka troje djece u izjavi za medije je rekla: “Treće dijete mi se zove Ana i ima devet mjeseci. Nije baš lako biti majka troje djece ali je tu ljubav najvažniji pokretač. Bolji natalitet bi se mogao postići zapošljavanjem roditelja.”

Opština Modriča preduzima niz aktivnosti na unapređenju uslova života, obrazovanja i vaspitanja mladih na području naše opštine. Unazad nekoliko godina opština izdvaja određena sredstva za podsticaj nataliteta. Finansijski je pomogla veći broj bračnih parova u postupku vantjelesne oplodnje. U budžetu opštine za 2016. godinu planirano je  izdvаjаnje od 10.000 KM za podsticaj nataliteta.

Na današnjem prijemu načelnik je uručio skromne poklone porodicama, čestitao im i poželio puno sreće i zdravlja. “Lijepo je danas biti ovdje. Posebno mi je drago što smo danas poklonili vrijeme ovim hrabrim majkama i njihovoj djeci. To su žene heroji. Želim da ovo okupljanje postane tradicija i da i na ovakav način proslavljamo Dan opštine. U vremenu u kome danas živimo trebalo je smoći snage, smjelosti i ljubavi da se rodi treće ili naredno dijete”, istakao je načelnik Krekić.

Pomoć Opštine se ogleda i kroz stipendiranje studenata, ulaganja u stvaranje boljih uslova rada u predškolskim i školskim ustanovama, dodjeli nagrada vukovcima osnovnih i srednjih škola i učenicima za osvojene zapažene rezultate u vannastavnim aktivnostima, pomoć za nabavku udžbenika, prevoza učenika, za realizaciju projekata Omladinskog parlamenta, paketići za prvačiće i niz drugih vidova pomoći.Događaj su svojim nastupom uveličali mališani Predškolske ustanove Naša radost i Modričke mažoretkinje.

Izvor: Zvanična prezentacija administrativne službe opštine Modriča

Facebook komentari

komentari

x

Check Also

Uz Tropic i mojMarket autentični grčki proizvodi Dodoni od sada i na vašoj trpezi

Prave ukuse Grčke donosi vam trgovački lanac Tropic i mojMarket koji prvi na tržištu BiH nudi autentične mliječne proizvode svjetski poznatog brenda Dodoni. „Zadovoljstvo nam je što na tržište BiH ...