Home / NOVOSTI / REGIJA / Rama razočaran komentarima iz Srbije, ipak dolazi u Beograd

Rama razočaran komentarima iz Srbije, ipak dolazi u Beograd

OSTON – Premijer Albanije Edi Rama, rekao je u petak da je razočaran zbog komentara srpskih zvaničnika povodom incidenta na fudbalskoj utakmici Srbija-Albanija, ali je poručio da i dalje namjerava da se sledeće sedmice u Beogradu sastane sa svojim srpskim kolegom.

“Zaista nam je žao i stvarno smo razočarani zbog onoga što se dogodilo, kao i zbog reakcije srpskih vlasti. To je nevjerovatno”, rekao je Rama u intervjuu za Rojters.

On je, međutim, za britansku agenciju dodao da neće dozvoliti da komentari i tvrdnje srpskih zvaničnika da je njegov brat odgovoran za incident na stadionu, ometu njegove planove da 22. oktobra posjeti Beograd.

“Nećemo dozvoliti da nas usmjerava takva politika i mržnja iz prošlosti. Nećemo dozvoliti da nas usmjeri ono što se dogodilo na fudbalskoj utakmici. Odlučan sam da idem dalje”, izjavio je Rama, prije nego što je održao govor na Harvard univerzitetu kod Bostona.

Rama je rekao i da Albanija, u namjeri da izbjegne nasilje, nije poslala svoje navijače na utakmicu, osim 45 izabranih ličnosti, uključujući i njegovog brata, koje su, kako je dodao, detaljno provjerile srpske vlasti.

“Nije mi jasno kako je neko mogao da unese dron ili zastavu, kad čak ni onima koji su nosili albanske simbole nije bilo dozvoljeno da uđu na stadion”, kazao je Rama.

“Jasno je da je taj leteći objekat došao van stadiona”, smatra albanski premijer.

On se, takođe, zapitao, zašto je u medijskim izvještajima sa utakmice umanjen značaj mase koja prijeti Albancima i vrijeđa ih.

“Mi nećemo odgovoriti na isti stari način ovog regiona, koji je mnogo propatio od tog starog načina i konačno našao mir”, rekao je Rama.

“Smireni smo ne zato što smo postali anđeli, već zato što smo uvjereni da je Evropa naše odredište i zato što želimo da budemo dio evropske porodice kao članice Evropske unije”, zaključio je Rama.

Izvor: Nezavisne novine

Facebook komentari

komentari

x

Check Also

HRVATSKA ŠUTI, A EUROPU NIJE BRIGA Erdoğan želi obnoviti političku hegemoniju Turske u BiH, a glavni mu je oslonac vazalna dinastija Izetbegović

Turska vlast zagovara političko preuređenje BiH, osobito bošnjačko-hrvatske Federacije, u liberalnu građansku državu u kojoj bi vladala građanska većina, koja bi se odmah pokazala kao jasna bošnjačka većina Prije više ...