Home / NOVOSTI / HRONIKA / Radionica PRO-Budućnost projekta sa ženama u Tarevcima

Radionica PRO-Budućnost projekta sa ženama u Tarevcima

Projekat  Povjerenje, Razumijevanje, Odgovornost za Budućnost (u daljem tekstu PRO-Budućnost), uz finansijsku podršku Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID), implementira Caritas Relief Services (CRS) u saradnji sa Fondacijom Mozaik, Caritas Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine, Forumom građana Tuzla i Helsinškim parlamentom građana Banja Luka.
Upravo dio tog velikog projekta PRO-Budućnost je i implementacija na području opština Modriča i Gradačac.

MI TO MOŽEMO ZAJEDNO JAČE I SNAŽNIJE,
naziv je projekta kojeg na partnerskoj osnovi realizuju tri udruženja:

  • UG “4T” Tarevci-Modriča,
  • UŽ “Mreža žena Veliko srce u BiH” Gradačac, i
  • UŽ “Veliko srce” Modriča.

Tako su navedena udruženja zajedno izlagala na 6. Sajmu ruralne privrede u Tarevcima,
42. Međunarodnom sajmu  poljoprivrede i prehrambene industrije u Gradačcu i 6. Sajmu privrede u Modriči. Isto tako zajedno su učestvovali u izgradnji organizacionih i materijalnih kapaciteta, što će predstavljati trajnu vrijednost za ove nevladine organizacije.
U nedjelju 18.10.2015.god. u Omladinskom domu u Tarevcima, također, kao jedna od projektnih aktivnosti realizovana je vrlo sadržajna,  zajednička radionica za članice ovih udruženja. U dijelu radionice pod nazivom JAVNO GOVORENJE – IZABERIMO MIR, u vidu prezentacija svoja iskustva su predstavili gosti radionice Janko Samouković  iz Višegrada, Zdenko Šupuković iz Žepče i   Amir Omerspahić  iz Sarajeva.
Dok je u drugom dijelu radionice realizovana  tema, priprema i proizvodnja prerađevina od voća i povrća na organski način. Uz teoretski dio praktično je pokazana i priprema pekmeza od šljiva na organski način i to od pripreme do pakovanja u staklenke.
Zaključak za ovaj događaj je da su sve planirane aktivnosti realizovane na  zadovoljstvo kako organizatora tako i učesnika. Isto tako zaključak je da su realizovane prezentacije i praktične aktivnosti izvanredno iskustvo za sve učesnike.
Organizator se potrudio da sve skupa bude zapamćeno kao domaćinski pripremljeno druženje kojem nije falilo ni delikatesa a niti osvježenja. Uz dobar ambijent i prikladnu muziku bit će to događaj koji se pamti.
Izbor fotografija koji želimo podijeliti sa prijateljima portala tarevci.info to najbolje potvrđuje.

Izvor: tarevci.info

Facebook komentari

komentari

x

Check Also

Izašao prvi broj Mesečnog Modričainfo Magazina

Danas, 31.10.2023. godine izašao je prvi broj naše publikacija Mjesečni Modričainfo Magazin. Magazin smo izdali u tri formata tj. kao štampano, digitalno i web tj. internet izdanje. Tiraž štampanog izdanja ...