Home / NOVOSTI / HRONIKA / Završen MODRIČA FEST 2015 *(FOTO + VIDEO)

Završen MODRIČA FEST 2015 *(FOTO + VIDEO)

MODRIČA, Ponedeljak, 19.10.2015. Završen je MODRIČA FEST 2015. Tokom zadnjeg dana 15. festivala omladinskih pozorišta Republike Srpske, u Plavoj sali SKC održane su dvije predstave, “POTOP” a naveče i “MALO MORGEN”, a nakon te, uslijedilo je  svečano zatvarenje festivala uz proglašenje pobjednika.

Tim povodom Ozren Savičić, animator kulture u SKC Modriča za naš portal je izjavio:
“Sinoć je završen prvi pozorišni festival “Modriča fest 2015” na kome su se Modričanima, raznim predstavama predstavilo deset teatara amaterskog i profesionalnog sadržaja. Prepune sale u toku ovih šest dana trajanja festivala, potvrdile su želju modričana za pozorištem, a nama u Srpskom kulturnom centru i opstini Modriča pokazali da žele da ovaj pozorišni festival preraste u tradiciju. Mi smo već sa direktorom DIS pozorišta iz Banjaluke, Novicom Bogdanovićem razgovarali o tome i mogu reči da ćemo dati sve od sebe da se održi “Modriča fest 2016″. U narednom periodu, gledaćemo da još više obogatimo kulturni sadržaj i našim građanima omogućimo da istinski uživaju u novim događajima. Festival je posjetilo preko 2000 ljudi.” – zaključio je Savičić.

Na pitanje, šta je uskoro na programu SKC , Ozren Savičić kaže:
“U četvrtak, 22. oktobra SKC će ugostiti poznatog lingvistu i autora popularnog TV serijala “Govorimo srpski”,  Milorada Telebaka, a pozorišni komad koji će izvesti pred modričanima u 19.00 časova u Plavoj sali, zove se ” Smjehom kroz Srpski jezik”.

Predstave koje su održane zadnjeg dana festivala Ozren Savičić je popratio slikama, te iste prilažemo u nastavku i time zaokružujemo kompletno praćenje MODRIČA FESTA 2015.

Ponedjeljak, 19.0ktobar 2015. U 17,00
Banjalučko studentsko pozorište
POTOP
Autor i režija: Aleksandar Pejaković


Ponedjeljak, 19.oktobar 2015. U 20,00

SLU TEATAR I DIS TEATAR, Banja Luka
MALO MORGEN
(Izvan konkurencije)
Autor:Milana Domuzin, režija: Novica Bogdanović

U nastavku, nekoliko naših slika.

I na kraju, video koji smo preuzeli sa Youtube kanala TV K3.

Slike: Ozren Savičić

Obrada: modriča INFO / Huravik Zlatko

Facebook komentari

komentari

x

Check Also

Izašao prvi broj Mesečnog Modričainfo Magazina

Danas, 31.10.2023. godine izašao je prvi broj naše publikacija Mjesečni Modričainfo Magazin. Magazin smo izdali u tri formata tj. kao štampano, digitalno i web tj. internet izdanje. Tiraž štampanog izdanja ...