Home / NOVOSTI / HRONIKA / PRVA RADNA SEDMICA U DNEVNOM CENTRU ZA DJECU SA POSEBNIM POTREBAMA

PRVA RADNA SEDMICA U DNEVNOM CENTRU ZA DJECU SA POSEBNIM POTREBAMA

Dnevni centar za djecu sa posebnim potrebama otvoren je 17. oktobra 2015. godine i ovo je prva radna sedmica.  Prvih dana roditelji borave sa djecom u Dnevnom centru kako bi se djeca privikla na nove uslove, upoznala sa zaposlenim, Programom rada i prihvatila takav način boravka.

Želja zaposlenih je da djeca budu što aktivnija tako da će zaposleni uložiti sav svoj trud i umijeće da bi djeca na najbolji način iskoristila vrijeme boravka u Dnevnom centru. Prvih radnih dana u Dnevnom centru djeca su bili veoma aktivna.

Kako je rad najbolja terapija, planovi su, ukoliko je to moguće, da se sobzirom na uzrast i sposobnost djeca učestvuju u raznim radno-okupacionim terapijama i učestvuju u održavanju Dnevnog centra kako bi stekle radne navike i obaveze.

Voditeljica i domaćin Dnevnog centra je Biljana Stanković, član Upravnog odbora Udruženja za pomoć mentalno nedovoljno razvijenim licima i roditelj djeteta sa posbenim potrebama, i ista može dati sve informacije zainteresovanim licima (065/825-366).

U Dnevnom centru je angažovana i Jelena Antić, psiholog iz Centra za socijalni rad koja će raditi puno radno vrijeme, a povremeno će raditi volonterski dva defektologa, Milana Milojević i Kosana Nikolić koja već radi u specijalnom odjeljenju za djecu sa posebnim potrebama u OŠ „Sutjeska“ . Kao volonteri povremeno će raditi i studenti Ružica Radulović i Tatjana Lukić, kao i nekoliko učenika iz SŠC „Jovan Cvijić“.

Izvor: Zvanična prezentacija administrativne službe opštine Modriča

Facebook komentari

komentari

x

Check Also

Izašao prvi broj Mesečnog Modričainfo Magazina

Danas, 31.10.2023. godine izašao je prvi broj naše publikacija Mjesečni Modričainfo Magazin. Magazin smo izdali u tri formata tj. kao štampano, digitalno i web tj. internet izdanje. Tiraž štampanog izdanja ...