Home / SPECIJAL / EKOLOGIJA / Lokalizovan požar na divljoj deponiji u Modričkom Lugu

Lokalizovan požar na divljoj deponiji u Modričkom Lugu

VUKOSAVLJE – Vatrogasci iz Modriče lokalizovali su požar koji je jutros izbio na divljoj deponiji smeća u romskom naselju u mjestu Modrički Lug u opštini Vukosavlje.

Požar je buknuo u 10.30 časova, vatra je zahvatila oko 300 metara kvadratnih na staroj divljoj deponiji, a lokalizovan je oko 14.00 časova. U gašenju je učestvovala kompletna dežurna smjena vatrogasaca sa dva vatrogasna vozila, a gust crni dim vidio se nad dijelom teritorije Vukosavlja i susjedne opštine Modriča.

Starješina Teritorijalne vatrogasne jedinice Modriča Dragan Stjepanić rekao je Srni da nema opasnosti po naselje, ali da su zbog vrste zapaljenog otpada i mogućnosti aktiviranja žarišta pripadnici jedinice na terenu i požar drže pod kontrolom.

Вукосавље - пожар– Da bi požar bio potpuno ugašen potrebne su velike količine vode, zbog čega je nadležnim službama opštine Vukosavlje predloženo angažovanje građevinske mehanizacije i zatrpavanje prostora zemljom – dodao je Stjepanić.

Stanovnici Modričkog Luga, čije su kuće u blizini divlje deponije, traže da se sprovede istraga o tome ko odlaže i pali otpad na ovom mjestu.

Вукосавље - Борислав Ракић

Načelnik opštine Vukosavlje Borislav Rakić obišao je Modrički Lug i rekao da će Skupštini opštine biti podnesen prijedlog nove odluke o komunalnom redu, kojom će biti predviđene visoke kazne za nelegalno odlaganje otpada i njegovo paljenje, čime se ugrožava životna sredina.

Na području Vukosavlja evidentirano je 15 većih divljih deponija smeća koje ugrožavaju eko-sistem ove lokalne zajednice.

Prema podacima Teritorijalne vatrogasne jedinice Modriča, današnja intervencija u Modričkom Lugu je 43. u ovoj godini.

Broj požara veći je u odnosu na prošlu godinu zbog čega modrički vatrogasci apeluju da građani budu maksimalno oprezni tokom paljenja otpada na njivama, a da se uzdrže od paljenja smeća i drugog otpada u naseljima.

Izvor: Glas regije / SRNA

Facebook komentari

komentari

x

Check Also

Izašao prvi broj Mesečnog Modričainfo Magazina

Danas, 31.10.2023. godine izašao je prvi broj naše publikacija Mjesečni Modričainfo Magazin. Magazin smo izdali u tri formata tj. kao štampano, digitalno i web tj. internet izdanje. Tiraž štampanog izdanja ...