Home / NOVOSTI / HRONIKA / Prvenac Zdravka Lazarevića – Nostalgija ispisala stihove *(TONSKI PRILOG)

Prvenac Zdravka Lazarevića – Nostalgija ispisala stihove *(TONSKI PRILOG)

Zbirka poezije sa stotinjak pesama

MODRIČA – U Modriči je promovisana zbirka pesama „Odlasci ne postoje“, autora Zdravka Lazarevića. Na ovoj manifestaciji učešće su uzeli ljubitelji pisane reči iz Šamca, Vukosavlja i Modriče.

Neko je davno rekao da odlasci ne znače konačnost, već samo deonicu u kojoj je potrebno putovati odvojeno.

ZDRAVKO LAZAREVICZdravko Lazarević je jednom otišao, istina daleko, u tuđinu, tamo proveo mnogo vremena. I daleko od rodnog kraja shvatio da bez zavičaja ne može, da će ostatak života da provede u Dugom Polju, na svom Vučijaku. Dakle, davnašnji odlazak Zdravka Lazarevića , zapravo, odveo ga je do njega samog. Sličnog razmišljanja je i Marko Raulić, koji je govorio o autoru i njegovom delu tokom modričke manifestacije.

„Ova knjiga je važna jer nastoji da spaja ljude, ruši zidove i međe, objedinjuje i porukom kazuje da put u budućnost vodi preko ljubavi, razumevanja, praštanja ,ali i nezaborava“, rekao je Raulić.

Predsednik Književnog kluba „Savovanje“ iz Šamca, Ilija Pavlović, obradovan je što je svet poezije ovih prostora bogatiji za još jednog člana.

„Drago mi je da je Zdravko Lazarević objavio ono što je u sebi nosio 45 godina. Nadam se da će biti još vrednih ostvarenja. I ova manifestacija pokazala je da među šamačkim i modričkim stvaraocima nema međa ni granica, nastupamo prijateljski“, poručio je Pavlović.

Direktor modričkog SKC, Dejan Stojanović, rekao je da je zbirka „Odlasci ne postoje“ trebala nastati radi ljubavi, nostalgije, čežnje, zavičaja , sete, odlazaka, prijatelja, rođaka, rodoljublja, običaja, prela, sela i dara pokoljenju da znaju ko su i odakle dolaze.

„Čestitam mu na dobrom ostvarenju, na ljubavi ka zavičaju i ovdašnjim ljudima i želim mu dosta vrednih poduhvata. Hol je bio pun, što je za divljenje“, poručio je Stojanović.

Zdravko Lazarević teži i gradi zbirku koja je osobena i autentična po poruci, podređenosti zavičaju, prohujalom vremenu, rodbini i prijateljima.

„Zahvalan sam svim posetiocima, a mogu obećati uskoro i novo ostvarenje. Imam napisanih 250 pesama koje čekaju objavljivanje. Modriča i Dugo Polje su moji inspiracija, snaga i ponos. I oni će da dominiraju u mojim delima“, poručio je Lazarević.

Ako je Vasko Popa u svojim Odlascima imao poeziju suštine, sada u ne odlascima Zdravka Lazarevića imamo poeziju svoga.

Autor: Slađan JEREMIĆ

.

sha_full_lit

O autoru: SLAĐAN JEREMIĆ

Jeremić Slađan

Autor: Jeremić Slađan – Dugogodišnji novinar, sportski komentator, radio spiker i voditelj raznih manifestacija. Dopisnik više medija iz zemlje i inostranstva.

Facebook komentari

komentari

Facebook komentari

komentari

x

Check Also

Izašao prvi broj Mesečnog Modričainfo Magazina

Danas, 31.10.2023. godine izašao je prvi broj naše publikacija Mjesečni Modričainfo Magazin. Magazin smo izdali u tri formata tj. kao štampano, digitalno i web tj. internet izdanje. Tiraž štampanog izdanja ...