Home / NOVOSTI / HRONIKA / FUDBALERI PRVO A ODBOJKAŠICE TREĆE MJESTO NA TURNIRU U ITALIJI

FUDBALERI PRVO A ODBOJKAŠICE TREĆE MJESTO NA TURNIRU U ITALIJI

Selekcije Opštinskog fudbalskog saveza Modriča i Ženskog odbojkaškog klub „Modriča“ otputovale su dana 15.10.2015. godine pod pokroviteljstvom opštine Modriča, na Internacionalni turnir „Del Delta del Po“, koji se održavao od 14 do 18. oktobra 2015. godine u pokrajini Ferara u Italiji. Ovaj turnir se održava tradicionalno već petnaestu godinu, a ekipe iz Modriče  učestvuju drugu godinu za redom.

Učešće na turniru je rezultat prošlogodišnjeg potpisivanja Povelje o bratimljenju sa gradom Fiscaglia. U petak, 16.10.2015. godine organizovan je prijem za naše ekipe kod gradonačelnice Fiscaglie Sabine Mucchi. Domaćin modričana je bio Renzo Visentini, predstavnik Asocijacije „Pro – Delta del Po“, koja je i organizator turnira.

Prijem Modričkih sportista kod gradonačelnice Sabine Mucchi

Na fudbalskom turniru, koji se održao u mjestu Goro, selekciju Opštinskog fudbalskog saveza Modriča sačinjavalo je 16 fudbalera sa područja opštine Modriča, generacija 2003/2004 i treneri Miodrag Đurić i Zoran Babić. U konkurenciji devet ekipa iz Italije, Malte, Slovenije, BiH – selekcija Opštinskog fudbalskog saveza Modriča osvojila je prvo mjesto. Drugo mjesto je zauzela ekipa ND „Gorica“ iz Slovenije, a trećeplasirani je „Portotolle 2010“ iz Italije.

Sa priznanjam za osvojeno prvo mjesto

Na turniru za odbojkašice koji se odžavao u mjestima Fiscaglia, Migliaro, Migliarino, selekciju ŽOK „Modriča“ sačinjavalo je 12 odbojkašica, generacija 2001/2002, i trener Nenad Drinić. U konkurenciji šest ekipa prvo mjesto je zauzela „Teodora Ravenna“, drugo „Unione Delta Volley“. Treće mjesto je pripalo ekipi ŽOK „Modriča“.

Ekipa ŽOK „Modriča“

Opština Modriča je omogućila, po drugi put, odlazak modričkih sportista u Italiju a organizatori su obezbjedili besplatan boravak za vrijeme takmičenja. Prilikom posjete razgovaralo se o tome da delegacija grada Fiscaglije, čak i do kraja godine posjeti opštinu Modriča sa ciljem proširenja saradnje i u drugim oblastima. Takođe, bilo je riječi i oko neposrednog druženja mladih sportista naredne godine u Modriči.

Prijateljsko druženje odbojkaške ekipe iz Modriče i ekipe „Argenta“ iz Italij

Izvor: Zvanična prezentacija administrativne službe opštine Modriča

Facebook komentari

komentari

x

Check Also

U Modriči obilježen Međunarodni dan gluvih i nagluvih lica *(FOTO+VIDEO)

Dana 23, septembra 2023. godine u SKC Modriča održan je skup povodom Međunarodnog dana gluvih i nagluvih lica. U prisustvu većeg broja članova modričkog Udruženja gluvih i nagluvih i gostiju ...