Home / NOVOSTI / HRONIKA / PROSLAVA DEČIJE NOVE GODINE, PAKETIĆI STIŽU SA SVIH STRANA

PROSLAVA DEČIJE NOVE GODINE, PAKETIĆI STIŽU SA SVIH STRANA

Dečije radosti u Modriči

MODRIČA – Tradicionalna manifestacija pod nazivom „Dečija Nova godina“ održana je u Kulturno – sportskom centru Modriča. I ove godine organizatori su bili opštinska uprava i Srpski kulturni centar/SKC/. Za sve mališane tradicionalno su bili obezbeđeni novogodišnji paketići.

Dvorana Kulturno – sportskog centra i ove godine bila je prepuna mališana i njihovih roditelja, za koje je pripremljen jednočasovni program Dečije Nove godine. Program su svojim nastupima upotpunili mališani Dečijeg vrtića “Naša radost”, modričke mažoretkinje i učenice osnovnih škola. Jedanaestu po redu proslavu „Dečije Nove godine“ organizovali su Srpski kulturni centar Modriča/SKC/ i lokalna zajednica , uz podršku privrednih preduzeća iz Modriče.

„Sigurno da je ova manifestacija postala jedna od najmasovnijih ne samo na području opštine Modriča nego i na teritoriji cele regije. Cilj manifestacije je da svako dete u Modriči ima priliku da dobije paketić. Mi podelimo preko 2500 paketića. Paketiće koji ostanu podelimo crkvama u našim mesnim zajednicama, da i ta deca koja nisu mogla biti prisutna na ovoj manifestaciji osete čar Nove godine i dobiju taj paketić. Najveći donator ove večeri je opština Modriča u saradnji sa privrednicima opštine Modriča koji svake godine izdvoje onoliko novca koliko u tom trenutku mogu da pomognu ovu manifestaciju,“ rekao je Dejan Stojanović, direktor SKC u Modriči.

Novogodišnjim programom i celokupnom manifestacijom zadovoljni su bili i mališani i roditelji.

„Jako sam se obradovala. Svake godine dođem ovde i podignem paketić. Ovo je meni sve lepo, radujem se Novoj godini“, rekla je devojčica Jovana.

„Divna manifestacija koja mnogo znači i za decu i za nas roditelje. Priredba i program koji se organizuju pre podele paketića su nešto posebno. Bilo je vidljivo koliko su deca uživala“, kaže jedna majka.

Humanisti iz Švajcarske

Vredi istaći da je Humanitarna organizacija „Srcem za Modriču“ ovih dana organizovala niz akcija podele paketića za decu sa posebnim potrebama i onih čiji roditelji ne mogu im priuštiti tu radost i zadovoljstvo. Paketići su stigli i u domove gde živi više dece.

„Imamo četvero dece. Nije prva godina da deca dobiju paketiće. Njima to puno znači. Hvala našim ljudima iz inostranstva i velikim humanistima“, rekla je majka Gordana Kojić.

BRANKO VIDIC U SREDINI - VELIKI HUMANISTA

BRANKO VIDIĆ (U SREDINI) – VELIKI HUMANISTA

Branko Vidić nastavlja da pomaže

U Dnevnom centru za decu sa posebnim potrebama podeljeni su paketići i paketi prehrambenih proizvoda i napitaka koje je Branko Vidić, zemljak na privremenom radu u inostranstvu sa svojim prijateljima dopremio u ovu ustanovu.

Kao potvrda da itekako ima dobrih ljudi…

 

 


Autor: Slađan JEREMIĆ

sha_full_lit

O autoru: SLAĐAN JEREMIĆ

Jeremić Slađan

Autor: Jeremić Slađan – Dugogodišnji novinar, sportski komentator, radio spiker i voditelj raznih manifestacija. Dopisnik više medija iz zemlje i inostranstva.

Facebook komentari

komentari

Facebook komentari

komentari

x

Check Also

Izašao prvi broj Mesečnog Modričainfo Magazina

Danas, 31.10.2023. godine izašao je prvi broj naše publikacija Mjesečni Modričainfo Magazin. Magazin smo izdali u tri formata tj. kao štampano, digitalno i web tj. internet izdanje. Tiraž štampanog izdanja ...