Home / NOVOSTI / HRONIKA / DJEČIJA NOVA GODINA *(VIDEO)

DJEČIJA NOVA GODINA *(VIDEO)

U opštini Modriča tradicionalno se organizuje manifestacija „Dječija nova godina”. Ove godine manifestacija je održana 28. decembra 2015. godine u Sportskoj dvorani Modriča, u organizaciji Opštine Modriča i Srpskog kulturnog centra. Ova manifestacija za najmlađe stanovnike naše opštine predstavlja najveću manifestaciju dječije radosti u našem gradu.

Za najmlađe stanovnike obezbijeđeno je 3500 paketića. Pored Opštine Modriča u kupovini paketića učestvovalo je još 30 modričkih preduzeća, ustanova i pojedinaca: Kemokop, Nestro grupacija, Kuzmanović komerc, Martić interkop, Dragan Kurešević,  Igmin MM, Braća Mićić, Sion GM, Tesla, Sanit granit, Đurđevak, MD Voker, 3M-Golden ros, Dom zdravlja, ROX, Komo, Klas, Krušik, Media, Krajina osiguranje, Bolnica za hroničnu psihijatriju, Vodovod i kanalizacija, Dom Dana, Mondo, Bau centar, Šišljagić, MP Pandurević, Vučijak, Optima power i Veterinarska stanica.

Ovom prilikom priređen je bogat kulturno – zabavni program u kome su učestvovali: Muzičko društvo Isidor Bajić, Ritmička sekcija OŠ „Sveti Sava“ i OŠ „Sutjeska“, Modričke mažoretkinje, djeca iz vrtića „Naša radost“ Modriča i Svjetlana Stevanović sa članovima dramske sekcije. Ipak, novogodišnji paketići iz ruku Djeda mraza najviše su obradovali najmlađe modričane.

Dejan Stojanović, direktor Srpskog kulturnog centra, poželeo je mališanima srećnu Novu godinu te se ovom prilikom zahvalio opštini Modriča i privrednicima koji su i ove godine obezbjedili veliki broj paketića za mališane.
„Sigurno da je ova manifestacija postala jedna od najmasovnijih ne samo na području opštine Modriča nego i na teritoriji cijele regije.  Cilj manifestacije je da svako dijete u Modriči ima priliku da dobije paketić.  Mi podijelimo preko 2500 paketića. Paketiće koji ostanu podijelimo crkvama u našim mjesnim zajednicama, da i ta djeca koja nisu mogla biti prisutna na ovoj manifestaciji osjete čar Nove godine i dobiju taj paketić. Najveći donator ove večeri je opština Modriča u saradnji sa privrednicima opštine Modriča koji svake godine izdvoje onoliko novca koliko u tom trenutku mogu da pomognu ovu manifestaciju,“ rekao je Stojanović.

Izvor: Zvanična prezentacija administrativne službe opštine Modriča

Video koji slijedi nije u sklopu gornjeg priloga, ali ga dodajemo kao dopunu informacije. Isti je preuzet sa YouTube kanala TVK3.

 

Facebook komentari

komentari

x

Check Also

Izašao prvi broj Mesečnog Modričainfo Magazina

Danas, 31.10.2023. godine izašao je prvi broj naše publikacija Mjesečni Modričainfo Magazin. Magazin smo izdali u tri formata tj. kao štampano, digitalno i web tj. internet izdanje. Tiraž štampanog izdanja ...