Home / DAN OPŠTINE 2016 / Privrednici poklonili gradu fontanu

Privrednici poklonili gradu fontanu

MODRIČA – Povodom Vidovdana, Dana opštine Modriča, puštena je u probni rad fontana čiju izgradnju je finansirala grupa privrednika u saradnji sa lokalnom upravom ove opštine.

Građani su oduševljeni izgledom fontane, na čijem je obodu ćirilicom i latinicom ispisan naziv grada Modriča.

Fontana je izgrađena kod ulaza na stari most, koji je nakon izgradnje novog takozvanog Japanskog mosta pretvoren u pješačku zonu, odnosno put za pješake do lijeve obale Bosne i put do susjedne opštine Vukosavlje.

Načelnik odjeljenja za urbanizam, građevinarstvo i ekologiju Modriče Jovan Mišić izjavio je Srni da su izgradnju prve fontane u Modriči finansirali vlsnici preduzeća “Tim trejd”, “Martić-interkop”, “Sanit-granit”, “Pandurević” i “Braća Mićić”.

– Fontana je poklon modričkih privrednika gradu i stanovnicima Modriče za Dan opštine, 28. jun – Vidovdan – rekao je Mišić i naglasio da su radove na izgradnji fontane izveli radnici ovih preduzeća.

Mišić je naglasio da će opština sredstvima budžeta finansirati uređenje prostora oko fontane, asfaltirati pješačku stazu od preduzeća “Hemija” do fontane, te postaviti klupe i žardinjere.

On je najavio da će, zbog vandalskog ponašanja pojedinaca protekle noći, najvjerovatnije maloljetnika, narednih dana biti postavljen i sistem za video-nadzor u ovom dijelu grada.

– Noćas su nepoznata lica u fontanu sipala deterdžent koji je izazvao prekomjerno pjenušanje vode – kaže Mišić.

On napominje da su nekoliko dana nakon puštanja u saobraćaj kružnog toka nepoznata lica tokom noći okrenula u suprotni pravac sve saobraćajne znakove u prvoj ovakvoj saobraćajnici, otvorenoj početkom maja.

Izvor: Glas Regije / SRNA

 

Facebook komentari

komentari

x

Check Also

Omiljena ljetna poslastica: po čemu se razlikuju „gelato“ i sladoled?

Pronađite najpopularnije brendove ekskluzivno u Tropic i mojMarket trgovinama Iako Italijani riječ „gelato“ koriste za opisivanje sladoleda, u mnogim drugim zemljama, naročito onim sa engleskog govornog područja, ta dva pojma ...