Home / DAN OPŠTINE 2016 / Obilježavanje 24 godine od proboja koridora *(TONSKI PRILOG)

Obilježavanje 24 godine od proboja koridora *(TONSKI PRILOG)

MODRIČA – Marševima mira od 12 kilometara iz pravca Skugrića, sa istoka, te Osječana iz zapadnog pravca i puštanjem 12 belih i jednog crvenog goluba mira u znak sećanja na dvanaest preminulih beba u banjalučom porodilištu i 13.ugašenu zvezdicu, na Dugoj njivi kod Modriče najavljen je program obeležavanja godišnjice  proboja Koridora kroz Posavinu 1992.godine , poznatog kao „Koridor života“.

Vojna operacija proboja Koridora trajala je od 14.do 28.juna u čitavoj Posavini, čime je okončana 42 dana duga kopneno – vazdušna blokada zapadnog dela Republike Srpske i Republike Srpske Krajine. Ovom bitkom oslobođeni su Derventa, Modriča i Odžak, te stvoreni uslovi za oslobađanje Broda, čime je uspostavljena kopnena veza sa ostatkom teritorije Srpske i sa Srbijom.

Izveštava Slađan Jeremić

.

sha_full_lit

O autoru: SLAĐAN JEREMIĆ

Jeremić Slađan

Autor: Jeremić Slađan – Dugogodišnji novinar, sportski komentator, radio spiker i voditelj raznih manifestacija. Dopisnik više medija iz zemlje i inostranstva.

Facebook komentari

komentari

Facebook komentari

komentari

x

Check Also

Izašao prvi broj Mesečnog Modričainfo Magazina

Danas, 31.10.2023. godine izašao je prvi broj naše publikacija Mjesečni Modričainfo Magazin. Magazin smo izdali u tri formata tj. kao štampano, digitalno i web tj. internet izdanje. Tiraž štampanog izdanja ...