Home / NOVOSTI / HRONIKA / Prikupljena 41 doza krvi

Prikupljena 41 doza krvi

MODRIČA – U akciji dobrovoljnog davanja krvi u naselju Miloševac kod Modriče danas je prikupljena 41 doza krvi.

Akciji, koju su u saradnji sa Službom za transfuziju Opšte bolnice “Sveti apostol Luka” Doboj, organizovali Mjesna zajednica Miloševac i Društvo dobrovoljnih davalaca krvi Rafinerije ulja Modriča, odazvalo se 47 dobrovoljnih davalaca, od kojih je 41 ispunio uslove za bezbjedno davanje krvi.

Predsjednik Mjesne zajednice Miloševac Rajko Bradašević rekao je da je današnja akcija druga koju zajedno organizuje ova mjesna zajednica i dobrovoljni davaoci Rafinerije ulja Modriča.

On je izrazio zadovoljstvo brojem prikupljenih doza krvi i dodao da je zbog posta, ali i svinjokolja, broj davalaca manji u odnosu na prošlogodišnju akciju.

Predsjednik Društva dobrovoljnih davalaca krvi Rafinerije ulja Modriča Slavko Jeftić rekao je da su članovi Društva ove godine dali više od 270 doza krvi.

– Društvo, koje je osnovano 1994. godine, ima 175 aktivnih članova koji godišnje učestvuju na dvije, tri ili četiri akcije – naveo je Jeftić.

On je istakao da su, od osnivanja do danas, članovi Društva darovali više od 1.400 litara krvi.

Izvor: Glas Regija / SRNA

Facebook komentari

komentari

x

Check Also

U nove školske avanture uz Tropic i mojMarket i super nagrade

Period priprema za novu školsku godinu nerijetko zna biti stresan. Kako biste bez muke opremili svoje školarce za novu školsku godinu i spremno dočekali prvo školsko zvono, domaći trgovački lanac ...