Home / NOVOSTI / HRONIKA / HUMANO HODOČAŠĆE

HUMANO HODOČAŠĆE

Načelnik opštine Mladen Krekić, 23. juna 2016. godine upriličio je prijem za Mirka Majkića iz Humanitarne organizacije “Humano hodočašće” Banja Luka. Mirko je 19. juna  krenuo iz Banja Luke sa humanitarnim brojem 1432 na prsima, vjerom u Boga i blagoslovom sveštenika, pješke do manastira Ostrog. Povod njegovog putovanja je pomoć porodici Gajić za ličenje kćerke Milane Gajić koja boluje od još neistražene Laforine bolesti. Porodica Gajić je izgubila jednu kćerku od iste bolesti, Milaninu sestru blizanku.

Načelnik Krekić je pohvalio ovu humanu gestu te rekao da će se i opština Modriča odazvati ovoj akciji kao i svim do sada.

Mirko će na putu do  manastira Ostrog obići skoro sve gradove u Republici Srpskoj da što više ljudi vidi i nazove humanitarni broj. Ovo mu je treće hodočašće. Prvi put je 2012. godine išao u manastir Ostrog, s ciljem da se sam duhovno uzdigne, a 2013. je na Vidovdan prešao više od 800 kilometara do Kosova, sve u cilju podrške srpskom narodu.

Mirko se nada, da ako sve bude kako je  planirao na Ostrog stigne između 5. i 7. jula.

Izvor: Zvanična prezentacija administrativne službe opštine Modriča

 

Facebook komentari

komentari

x

Check Also

Izašao prvi broj Mesečnog Modričainfo Magazina

Danas, 31.10.2023. godine izašao je prvi broj naše publikacija Mjesečni Modričainfo Magazin. Magazin smo izdali u tri formata tj. kao štampano, digitalno i web tj. internet izdanje. Tiraž štampanog izdanja ...