Home / NOVOSTI / HRONIKA / PRIJEM PRIVREDNIKA, PREDSTAVNIKA JAVNIH USTANOVA I PREDUZEĆA, NEVLADINIH ORGANIZACIJA I NOVINARA *(VIDEO)

PRIJEM PRIVREDNIKA, PREDSTAVNIKA JAVNIH USTANOVA I PREDUZEĆA, NEVLADINIH ORGANIZACIJA I NOVINARA *(VIDEO)

Povodom božićnih i novogodišnjih praznika načelnik opštine Modriča Mladen Krekić je 29. decembra 2015. godine u Kino sali Srpskog kulturnog centra organizovao svečani prijem za privrednike, predstavnike javnih ustanova i preduzeća, nevladinih organizacija, sportskih kolektiva, kulturno-umjetničkih društava i novinara.

Prijem je otvorila Alenka Ilovčević, načelnik odjeljenja za privredu i društvene djelatnosti koja je prisutne upoznala sa ostvarenim rezultatima u 2015. godini te im u ime odjeljenja koje vodi i svoje lično ime poželjela srećnu i uspješnu narednu godinu.

Prijemu je prisustvovao veliki broj gostiju koji su  kroz druženje i razgovor u svečanoj atmosferi sumirali  rezultate ostvarene u ovoj godini i iznosili planove za narednu godinu.

Načelnik je u  svom obraćanju upoznao prisutne sa ostvarenim rezultatima u ovoj godini i planovima za sledeću godinu. Na kraju obraćanja  u svoje ime i u ime opštinske uprave čestitao prisutnima nastupajuće božićne i novogodišnje praznike i poželio im mnogo više sreće, zdravlja i uspjeha u narednoj godini.

„Danas smo prvo imali prijem predstavnika boračkih udruženja iz Modriče i time smo započeli prijeme koje organizujemo na kraju kalendarske godine. Sada imamo jedan veličanstven prijem na koji smo pozvali  privrednike, predstavnike javnih ustanova, nevladinih organizacija, kulturni i sportski dio života i medije. Rezultati pokazuju da je ova godina za nijansu bolja u odnosu na prethodnu. Ja kao čovjek nikad neću biti zadovoljan bez obzira što je u ovoj godini više 86 radnika nego što je to bilo u prošloj godini, ali se neko ovim ljudima iz privrede mora zahvaliti što smo zadržali postojeće stanje. Očekujem da će naredna godina za nijansu biti bolja u finansijskom pogledu i u oblasti zapošljavanja. Ovu priliku sam iskoristio da čestitam sve nastupajuće praznike uz velike želje kao čovjek i kao roditelj. Svima želim mnogo porodične sreće, uspjeha i zdravlja, da ovo što činimo zajednički, da  činimo u duhu onoga gdje živimo a to je naš grad i da ovaj grad bude za primjer,“ rekao je načelnik Krekić.

„U ovom trenutku imamo 372 radnika. Ove godine smo ostvarili dobar rezultat jer smo postigli ono što smo očekivali u proizvodnji i u vidu zapošljavanja novih radnika. Ove godine se broj zaposlenih povećao za 52, proizvodnja je povećana između 10 i 15%, plate su povećane za 10%, kompletan kapacitet firme je povećan preko 30%. Prosječna plata radnika je između 480 i 570 KM čisto na ruke, plus prevoz, plus topli obrok i ostale dadžbine, čak i onaj procenat solidarnosti koje radnici treba da izdvoje plaća firma,“ izjavio je Ilija Jevtić, vlasnik firme za proizvodnju obuće „Alfa“.

Izvor: Zvanična prezentacija administrativne službe opštine Modriča

Video koji slijedi nije u sklopu gornjeg priloga, ali ga dodajemo kao dopunu informacije. Isti je preuzet sa YouTube kanala TVK3.

Facebook komentari

komentari

x

Check Also

Izašao prvi broj Mesečnog Modričainfo Magazina

Danas, 31.10.2023. godine izašao je prvi broj naše publikacija Mjesečni Modričainfo Magazin. Magazin smo izdali u tri formata tj. kao štampano, digitalno i web tj. internet izdanje. Tiraž štampanog izdanja ...