Home / NOVOSTI / HRONIKA / KREKIĆ: Modričani mogu biti zadovoljni 2015. godinom

KREKIĆ: Modričani mogu biti zadovoljni 2015. godinom

MODRIČA – Načelnik opštine Modriča Mladen Krekić izjavio je da je u 2015. godini zabilježen blagi rast privrednih aktivnosti, povećanje broja novih preduzeća i zaposlenih radnika zbog čega rukovodstvo opštine, privrednici i građani Modriče mogu biti zadovoljni odlazećom godinom.

Na prijemu, koji je povodom novogodišnjih i božićnih praznika priređen za privrednike, predstavnike javnih ustanova, nevladinih organizacija i novinare, Krekić je rekao da rezultati pokazuju da je ova godina za nijansu bolja od prethodne, koja će se pamtiti po katastrofalnim poplavama u kojima su pričinjene ogromne štete infrastrukturi i privredi na teritoriji cijele opštine.

– Zadovoljni smo što je u 2015. godini registrovano 10 novih preduzeća i što je ukupan broj zaposlenih veći za 86 radnika u odnosu na prethodnu godinu – rekao je Krekić i istakao da su ostvareni pozitivni rezultati u obnovi državne i privatne imovine.

On je posebno istakao izgradnju i početak rada Dnevnog centra za djecu sa posebnim potrebama u čiju su izgradnju lokalna uprava i donator iz Švajcarske uložili 540.000 KM.

Krekić očekuje nastavak privrednih aktivnosti i investicija i u narednoj godini.

Vlasnik preduzeća za proizvodnju gornjih dijelova obuće “Alfa” Ilija Jeftić izjavio je da je preduzeće u ovoj godini ostvarilo dobre poslovne rezultate.

Jeftić je rekao da je proizvodni kapacitet preduzeća povećan za 30 odsto, proizvodnja oko 15 odsto, a povećane su i zarade zaposlenih za 10 odsto.

Preduzeće “Alfa” zapošljava 372 radnika od kojih su 52 novoprimljena.

Izvor: Glas Regije / SRNA

Facebook komentari

komentari

x

Check Also

Omiljena ljetna poslastica: po čemu se razlikuju „gelato“ i sladoled?

Pronađite najpopularnije brendove ekskluzivno u Tropic i mojMarket trgovinama Iako Italijani riječ „gelato“ koriste za opisivanje sladoleda, u mnogim drugim zemljama, naročito onim sa engleskog govornog područja, ta dva pojma ...