Home / NOVOSTI / HRONIKA / LJETNI KAMP “RIJEČANI 2016” *(VIDEO)

LJETNI KAMP “RIJEČANI 2016” *(VIDEO)

Asocijacija srednjoškolaca u Bosni i Hercegovini (ASuBiH) u periodu od 20. do 23. juna 2016. godine organizuje ljetni kamp u Riječanima. Asocijacija je osnovana 2007. godine sa osnovnim ciljem poboljšanja statusa srednjoškolaca u cijeloj BiH kroz realizaciju njihovih ideja i zastupanja prava.

Asocijacija djeluje putem Lokalnih timova koji djeluju u 50 gradova širom BiH. Lokalni tim Modriča realizuje ljetni kamp na kojem učestvuje ukupno 20 srednjoškolaca (10 je iz Modriče, a ostali učesnici su iz Banja Luke, Brčkog, Srebrenika, Istočnog Sarajeva, Gračanice, Odžaka, Prozora, Orašja i Živinica).

Tokom četiri dana boravka u kampu srednjoškolci će imati priliku da se edukuju na temu timskog rada, solidarnosti i tolerancije.

Danas, 22. juna 2016. godine kamp su posjetili načelnik opštine Mladen Krekić i načelnica odjeljenja za privredu i društvene djelatnosti Alenka Ilovčević, gdje su ih učesnici kampa upoznali sa planiranim budućim aktivnostima Asocijacija srednjoškolaca u Bosni i Hercegovini.

„Ovdje su se okupili srednjoškolci različitih religija, običaja i kultura, koji su izuzetno simpatični. Cilj je da razgovaraju o razbijanju predrasuda i zdravoj komunikaciji među ljudima. Najbitnija poruka odavde je da se ljudi druže i poštuju,“ izjavio je načelnik opštine Mladen Krekić.

„Cilj ovog kampa je da poveže mlade ljude iz cijele BiH s ciljem razbijanja predrasuda i stereotipa. U okviru kampa su se odradile mnoge aktivnosti, radionice i slično“, izjavila je Valerija Blagojević, član upravnog odbora ASuBiH.

„Ovo je neformalno obrazovanje učesnika i upoznavanje sa novim vještinama, koje oni nemaju priliku da upoznaju u školama“, rekao je Hazim Hadžiahmetović, koordinator lokalnog tima Modriča.

Izvor: Zvanična prezentacija administrativne službe opštine Modriča
Video koji slijedi nije u sklopu gornjeg priloga, ali ga dodajemo kao dopunu informacije. Isti je preuzet sa YouTube kanala TVK3.

Facebook komentari

komentari

x

Check Also

Izašao prvi broj Mesečnog Modričainfo Magazina

Danas, 31.10.2023. godine izašao je prvi broj naše publikacija Mjesečni Modričainfo Magazin. Magazin smo izdali u tri formata tj. kao štampano, digitalno i web tj. internet izdanje. Tiraž štampanog izdanja ...