Home / NOVOSTI / HRONIKA / Prijem porodica koje su u 2014. godini dobile treće, četvrto ili naredno dijete *(VIDEO)

Prijem porodica koje su u 2014. godini dobile treće, četvrto ili naredno dijete *(VIDEO)

Načelnik opštine Mladen Krekić 22. maja 2015. godine u Srpskom kulturnom centru organizovao je prijem za porodice koje su u 2014. godini dobili treće, četvrto ili naredno dijete. Na području opštine Modriča u 2014. godini rođeno je 195 djece, od čega su 33 majke rodile treće, četvrto ili naredno dijete.

Draženka Kuzmanović, majka šestoro djece u izjavi za medije je rekla: “Šesto dijete mi se zove Dražen a rođen je 22. januara 2014. godine. Presrećna sam, imam pet sinova i jednu kćerku. Za ovoliko djece treba imati puno hrabrosti a mi smo skupili hrabrost i uspjeli smo. Neka su nam djeca živa i zdrava, ja i muž smo presrećni i ne planiramo više djece.“

Opština Modriča preduzima niz aktivnosti na unapređenju uslova života, obrazovanja i vaspitanja mladih na području naše opštine. Unazad nekoliko godina opština izdvaja određena sredstva za podsticaj nataliteta. Finansijski je pomogla veći broj bračnih parova u postupku vantjelesne oplodnje. U budžetu opštine za 2015. godinu planirano je  izdvаjаnje od 10.000 KM za podsticaj nataliteta.

Na današnjem prijemu načelnik je uručio skromne poklone porodicama, čestitao im i poželio puno sreće i zdravlja. “Ovo je sigurno jedan od najljepših dana, jer smo se družili sa prekrasnom i prelijepom djecom. Volio bih da je mnogo više djece. Danas smo imali priliku da na neki način pomognemo ove višečlane porodice. Želimo prije svega da pružimo podršku jačanju nataliteta i proširenju porodica. Ovdje  imamo porodice sa troje, četvero, petero i šestero djece i to je fantastično. Zamolili smo ih da povedu i ostalu djecu a ne samo najmlađe  da napravimo jedan veličanstven skup i uspjeli smo. Imali smo nastup mališana iz vrtića koji su pripremili prelijep program i očekujemo da će ovi mališani koji su tek rođeni to isto raditi za neku novu generaciju“, rekao je Mladen Krekić, načelnik opštine Modriča.

Pomoć Opštine se ogleda i kroz stipendiranje studenata, ulaganja u stvaranje boljih uslova rada u predškolskim i školskim ustanovama, dodjeli nagrada vukovcima osnovnih i srednjih škola i učenicima za osvojene zapažene rezultate u vannastavnim aktivnostima, pomoć za nabavku udžbenika, prevoza učenika, za realizaciju projekata Omladinskog parlamenta, paketići za prvačiće i niz drugih vidova pomoći.

Izvor: Zvanična prezentacija administrativne službe opštine Modriča

Video koji slijedi nije u sklopu gornjeg priloga, ali ga prilažemo kao dopunu informacije. Video je od TV K3.

 

 

Facebook komentari

komentari

x

Check Also

Izašao prvi broj Mesečnog Modričainfo Magazina

Danas, 31.10.2023. godine izašao je prvi broj naše publikacija Mjesečni Modričainfo Magazin. Magazin smo izdali u tri formata tj. kao štampano, digitalno i web tj. internet izdanje. Tiraž štampanog izdanja ...