Home / MAGAZIN / SLAĐANOVE STRANICE / Priča bez kraja

Priča bez kraja

BANJA LUKA – Fudbalski savez Republike Srpske i Sportski žurnal, po četvrti put, pripremaju gala manifestaciju za 26.januar u 12 časova, a ista predstavlja primer kako treba. Reč je o priči iz srca i duše.

-Ništa ne sme promaći i sve mora imati meru. Zato smo radili punom parom i kada je bio sneg i led, minus debeli, praznici. Valja sve dovesti do perfekcije jer organizatori ove manifestacije moraju biti primer u lepom. Imamo još dvadesetak dana, sve će biti spremno, a imamo obavezni biti veći i od najvećih. To zbog svih onih koji su pobrali nagrade do sada, ali i zbog onih po kojima sau nagrade ponele ime. Njima slava na nebesima. Tu, pre svega, mislim na dr Milana Jelića, na Miljana Miljanića i Iliju Pantelića, kaže Tomo Marić, predsednik žirija i pokretač manifestacije „Dan fudbala“.

Svestan je, sve se negde slaže u knjigu, a istorija sve pamti i ne prašta.

-Ova manifestacija govori da istorija Sportskog žurnala kao protagoniste istinske Politikine škole novinarstva u poplavi žutila i svakojakih kvazi-novinara, dokazuje da veliki broj ljudi i danas voli da pročita lepu priču, angažovani društveni komentar. Da vidi lepu sliku, a ne samo da ga bombarduju aferama, prevarama i podvalama, a mnogi od tih tekstova su na granici istine i neistine, naglašava Marić.
Znači, ozbiljnost i profesionalizam će doneti dobro u kristalnoj Sali banjalučke „Bosne u ponedeljak, 26.januara, tačno u podne.

-To, ta velika ozbiljnost kojom FS RS i Sportski žurnal prilaze ovoj manifestaciji, prisustvo brojnih autoriteta iz čitavog regiona daju joj dimenziju prestižnosti i velikog autoriteta. Na taj način i formirali smo ovogodišnji žiri. Reč je o izuzetno afirmisanim novinarima, poslenicima pisane i izgovorene reči, zaključio je Tomo Marić.

Samo da počne…

Autor: Slađan Jeremić

Izvor: SPORTDC.net

sha_full_lit

O autoru: SLAĐAN JEREMIĆ

Jeremić Slađan

Autor: Jeremić Slađan – Dugogodišnji novinar, sportski komentator, radio spiker i voditelj raznih manifestacija. Dopisnik više medija iz zemlje i inostranstva.

Facebook komentari

komentari

Facebook komentari

komentari

x

Check Also

“Modriča za zdraviju Srpsku: 30 kilometara za 30 godina Republike” *(FOTO+VIDEO)

U organizaciji Atletsko rekreativnog kluba Modriča, u sklopu obilježavanja Dana Republike Srpske u Modriči, po peti put se organizuje sportska aktivnost “Modriča za zdraviju Srpsku: 30 kilometara za 30 godina ...