Home / MAGAZIN / SLAĐANOVE STRANICE / Došlo vreme slavlja

Došlo vreme slavlja

BROD – Danimir Milkanović, gospodin od glave do pete, veliki zaljubljenik u fudbalski sport, u Novu godinu ušao je sa osmehom na licu. Naime, izabran je u stručni štab U-21 selekcije BiH, bilo je još razloga za slavlje.

-Iza nas je jedna dosta složena godina. Da je hoćemo zaboraviti, teško bi nam pošlo za rukom. Ipak, u njenom smiraju je bilo malo i svetlosti, optimizma. Da, izabran sam za trenera golmana u U-21 državnom timu i to priznanje mi je posebno drago. Kao trener sa profi licencom i neko ko je prešao toliki put do sada, mislim da sam to priznanje zaslužio i one koji su mi ukazali poverenje ničim i nikada neću razočarati, kaže Milkanović.

Nekada je branio boje tuzlanske Slobode, pa Marsonije iz Slavonskog Broda, kostolačkog Rudara, Bratstva iz Gračanive i brodskog Poleta. Trenutno je trener drugoligaša, Liješća.

„Gradski stadion u Brodu ima solidne uslove za rad. Liješće se bori i izboriće se za opstanak na drugoligaškom Zapadu. Nije se smelo dozlovili da Polet snađe teška sudbina. Aktuelni načelnik opštine, Ilija Jovičić, uprkos teškim vremenima, bori se da se stvore preduslovi za oporavak u mnogim segmentima, pa i u sportskom životu Brođana. Na nama je da mu pomognemo u tome koliko možemo, a uspeti hoćemo, nastavio je Milkanović.

Dobitnik Zlatne plakete

Spada u svet onih ličnosti koje su igrale, ali i danas igraju opšte ljudsku utakmicu snage tela i duha, a ne sile, smrti, provokacija. Jer, gradeći i podizati sve one vrednosti fudbalskog sporta , pa činiti to godinama je izgradnja istorije i briga za budućnost. Zato je na manifestaciji „Sve naše godine“ uz 20.rođendan PFS Doboj, jedan broj tih ličnosti dobilo Zlatne plakete.

-Među njima sam bio i ja. Uručio mi je Zlatnu plaketu Branko Stevanović, predsednik PFS Doboj. To se ne zaboravlja. Ovo priznanje mi je posebno drago. Doživljavam ga kao krunu dosadašnjeg rada i propusnicu za nova ostavrenja. Želim da podignem fudbal brodskog kraja na znatno viši nivo. Takođe, daću sve što je u mojoj moći da mlada reprezentacija BiH bude uspešna i pobednička. Fudbal je igra koja se izgrađuje i voli, ako želite da ubirete najslađe plodove, poručio je Danimir Milkanović.

Za prijatelje „Milkan“, ima i svog naslednika.

-Sin Stefan je jedan od golmana prvoligaša Republike Srpske, Proletera iz Teslića. Kao roditelj, želim da napreduje u svim segmentima. Neću ga sputavati u izboru životnog puta, zanimanja, izazova. Imaće moju punu podršku. Oba roditelja su uz njega, jer on je naš ponos. Mada, voleo bih da uspe u fudbalu kao mojoj velikoj ljubavi, zaključio je Danimir Milkanović. Fudbal je omađijao čitav svet, a da neće njega.

Velikog fudbalofila…

Autor: Slađan Jeremić

Izvor: SPORTDC.net

sha_full_lit

O autoru: SLAĐAN JEREMIĆ

Jeremić Slađan

Autor: Jeremić Slađan – Dugogodišnji novinar, sportski komentator, radio spiker i voditelj raznih manifestacija. Dopisnik više medija iz zemlje i inostranstva.

Facebook komentari

komentari

Facebook komentari

komentari

x

Check Also

ZAVRŠEN OVOGODIŠNJI KOŠARKAŠKI TURNIR “3 x 3 MODRIČA” *(FOTO)

ZAVRŠEN OVOGODIŠNJI KOŠARKAŠKI TURNIR “3 x 3 MODRIČA” Na ovogodišnjem sjajno organizovanom Košarkaškom turniru učestvovalo je 37 ekipa, od čega 23 seniorskih, devet juniorskih i pet ekipa veterana. Ekipa “Medic ...