Home / NOVOSTI / HRONIKA / PREZENTACIJA LOD METODOLOGIJE

PREZENTACIJA LOD METODOLOGIJE

Predstavnici Saveza opština i gradova Republike Srpske održali su 25. marta 2016. godine u Skupštinskoj sali opštine Modriča prezentaciju LOD metodologije i njenu primjenu. Prezentaciji su prisustvovali zamjenik načelnika opštine Nikola Savić, načelnik odjeljenja za privredu i društvene djelatnosti Alenka Ilovčević, službenici opštine koji rade na poslovima sa civilnim društvom i predstavnici aktivnih organizacija civilnog društva sa područja opštine Modriča.

Projekat jačanje lokalne demokratije (LOD) trenutno je u svojoj četvrtoj fazi, a započeo je sa novim ciklusom aktivnosti početkom juna 2014. godine.  LOD IV finansira Evropska unija iz sredstava Instrumenta za predpristupnu pomoć (IPA), a sprovodi Razvojni program Ujedinjenih nacija u Bosni i Hercegovini (UNDP BiH).

S ciljem detaljnijeg informisanja o načinima na koja se sredstva iz opštinskih i gradskih budžeta mogu transparentno dodjeljivati organizacijama civilnog društva, te promociji LOD metodologije, Savez opština i gradova RS, organizuje radionice u jedinicama lokalne samouprave koje nisu učestvovale u nekoj od ranijih faza LOD projekta.

Izvor: Zvanična prezentacija administrativne službe opštine Modriča

Facebook komentari

komentari

x

Check Also

Izašao prvi broj Mesečnog Modričainfo Magazina

Danas, 31.10.2023. godine izašao je prvi broj naše publikacija Mjesečni Modričainfo Magazin. Magazin smo izdali u tri formata tj. kao štampano, digitalno i web tj. internet izdanje. Tiraž štampanog izdanja ...