Home / IZBORI 2016 / DS INVALIDA BIH / Predstavljamo modričke političke subjekte: Demokratska stranka invalida BiH i Francisko Brdarić *(VIDEO)

Predstavljamo modričke političke subjekte: Demokratska stranka invalida BiH i Francisko Brdarić *(VIDEO)

Gradski portal modričainfo će tokom predizbornih aktivnosti za predstojeće lokalne izbore pratiti sve događaje i aktivnosti političkih subjekata sa područja opštine Modriča i pri tome svi će imati isti tretman i mogućnost korištenja ovog medija u svoje promotivne svrhe.
Ali i prije otpočinjanja te “predizborne utakmice” namjera nam je da naše sugrađane samo informativno upoznamo sa većinom od njih a promocije stranaka i kandidata će uslijediti tek poslije 02.09.2016. godine, jer do tada nije dopušteno promotivno nastupanje.

DS INVALIDA BIH - LOGO_crJedan od novih i do sada modričkoj javnosti nepoznat politički subjekat tj. partija/stranka je Demokratska stranka invalida Bosne i Hercegovine na čijem čelu je kao nosilac liste gospodin Francisko Brdarić.
Tim povodom zamolili smo gospodina Brdarića da za portal modričainfo i naše sugrađane, upozna nas sa osnovnim konceptom i smjernicama ove partije. On se odazvao i na naš upit rekao:

 

Francisko Brdarić DPI

BRDARIĆ FRANCISKO, Nosilac liste DS Invalida BiH

Koncept naše partije izražen je kroz našu poruku građanima općine Modriče da trebamo izgrađivati lokalnu sredinu u kojoj žive svi građani općine Modriče jednakopravno za sve stanovnike. U našem razvojnom programu  odlučno idemo u promjene za stanovnike naše općine, za naše mlade kroz evropske fondove osigurati zaposlenja, da nam mladi imaju budućnost u našoj lokalnoj zajednici, za povratnike Hrvate i Bošnjake osigurat iz raznih Ministarstava i Evropskih Fondova sredstva za obnovu ratom porušenih kuća.
Za izbjeglice koji su ratom doselili u našu lokalnu zajednicu, bolji statut za život, osigurat infrastrukturu koja im nedostaje u nekim naseljima. Za invalide naše lokalne zajednice osigurat bolje uslove za život, za one koji nisu 100% invalidi pružit im mogućnost zaposlenja u javnim ustanovama na onim poslovima gdje mogu radit.
Socijalno ugroženim stanovnicima osigurati,na razini mjeseca,  pomoć od općine Modriče u iznosu 100 KM.
Naš program je posvećen i onima najmlađima, za školarce Bošnjake i Hrvate osigurati  na razini sedmice  nastavu na njihovom materinom jeziku koja će se odvijati van školske nastave ili dopunsko učenje.
Program smo osigurali i za nacionalne manjine i našu Romsku zajednicu koja živi na našoj lokalnoj zajednici, da im osiguramo zdrastvo, školstvo, socijalne naknade.
Naš program želi promjene u našoj lokalnoj zajednici, želi svojim mještanima gradit  Evropku budućnost.
To su načela moja lična koja ću u svom programu ukoliko pobijedim, a potom i kao Predsjednik Skupštine tražit i sprovodit. – zaključio je Francisko Brdarić.

Na kraju razgovora  gospodin Brdarić nam je skrenuo pažnju na jedan video snimak a potom i zamolio da ga stavimo u prilogu ovog intervjua.
Naravno, mi prilažemo isti jer ima svoj značaj za stranku a i za gopodina Brdarića lično.

Razgovor Sa Milanom Bandićem gradonačelnikom grada Zagreba, i Franciskom Brdarićem (posavinatv)

 

 

Razgovor vodio: Zlatko Huravik, urednik portala modričainfo
Fotografija: Franscisko Brdarić
Video: posavinatv

Facebook komentari

komentari

x

Check Also

Nezvanični rezultat: Mladen Krekić ostaje načelnik opštine Modriča

Prema podacima SNSD-a na osnovu obrađenih 92,5 odsto glasova Mladen Krekić iz SNSD-a osvojio je 7.052, odnosno 52,19 odsto glasova, a Stevo Јoksimović 6.460, odnosno 41,80 odsto glasova. Iako su ...