Home / NOVOSTI / HRONIKA / Predavanje za voćare

Predavanje za voćare

Odjeljenje za privredu i društvene djelatnosti opštine Modriča u saradnji sa Ministarstvom poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede RS – Resor za pružanje stručnih usluga u poljoprivredi Doboj, 28. Februara 2017. godine u Poslovno – preduzetničkom centru „Jabučik“ je organizovalo predavanje za voćare sa područja opštine Modriča.

Predstavnik Resora za pružanje stručnih usluga u poljoprivredi Doboj Aleksandar Popović prezentovao je „Savremeni uzgoj koštičavog, jabučastog i jagodastog voća“.

„Govorili smo o jednoj aktuelnoj temi a to je uzgoj jagode i maline, koji se razvija sve više na ovom području, zahvaljujući rashladnim kapacitetima u Doboju i Brčkom. Druga tema je bila standardna, kako uraditi dobru rezidbu, zaštitu i kako izbalansirati ishranu, rast i razvoj voćaka u ovom proljetnom periodu. Najveći osvrt je bio na šljivu, pošto je šljiva zastupljena oko 85 % u ovom regionu“, rekao je Aleksandar Popović.

Izvor: Opštinska uprava Modriča

Facebook komentari

komentari

x

Check Also

Izašao prvi broj Mesečnog Modričainfo Magazina

Danas, 31.10.2023. godine izašao je prvi broj naše publikacija Mjesečni Modričainfo Magazin. Magazin smo izdali u tri formata tj. kao štampano, digitalno i web tj. internet izdanje. Tiraž štampanog izdanja ...