Home / NOVOSTI / HRONIKA / POSJETA DR SABINE RADTKE IZ NJEMAČKE OPŠTINI MODRIČA

POSJETA DR SABINE RADTKE IZ NJEMAČKE OPŠTINI MODRIČA

 

Dr Sabine Radtke iz Njemačke boravila je u posjeti opštini Modriča – JZU Specijalnoj bolnici za hroničnu psihijatriju u periodu od 11. do 13. aprila 2016. godine. U protekloj godini, zahvaljajući dr Radtke koja radi u psihijatrijskoj bolnici u Kaselu ova ustanova dobila je vrijedne donacije, kao što je ultrazvuk sa tri sonde, defribilator, razna medicinska pomagala i opremu. Sada se u ovoj zdravstvenoj ustanovi pomoću ultrazvuka mogu obaviti dodatni internistički i urološki pregledi, te pregledi abdomena, koji su se obavljali u drugim zdravstvenim ustanovama. Za vrijeme posjete upoznala se sa uslovima i načinom rada ustanove i prenijela  iskustva koja primjenjuju u  bolnicama u Njemačkoj.

U okviru posjete, 12. aprila dr Radtke posjetila je opštinu Modriča i održala sastanak sa načelnikom opštine Mladenom Krekićem. Sastanku je prisustvovao i direktor Specijalne bolnice za hroničnu psihijatriju Milenko Đukić. Načelnik se zahvalio dr Radtke na vrijednoj donaciji i istakao značaj Bolnice za hroničnu psihijatriju, kako na lokalnom tako i na regionalnom nivou. Dogovoreno je da prilikom sledeće posjete dr Radtke opštini Modriča organizuje prošireni sastanak psihijatara regije Doboj, radi razmjene iskustava u ovoj oblasti.

 Izvor: Zvanična prezentacija administrativne službe opštine Modriča

Facebook komentari

komentari

x

Check Also

Izašao prvi broj Mesečnog Modričainfo Magazina

Danas, 31.10.2023. godine izašao je prvi broj naše publikacija Mjesečni Modričainfo Magazin. Magazin smo izdali u tri formata tj. kao štampano, digitalno i web tj. internet izdanje. Tiraž štampanog izdanja ...