Home / NOVOSTI / HRONIKA / Na području Modriče: UREĐENJE ZELENIH POVRŠINA *(TONSKI PRILOG)

Na području Modriče: UREĐENJE ZELENIH POVRŠINA *(TONSKI PRILOG)

Na području Modriče: UREĐENJE ZELENIH POVRŠINA
Lokalna zajednica izdvojila 78.000 KM

MODRIČA – Na području Modriče u toku je hortikulturno uređenje zelenih površina. Za ovu namjenu, lokalna zajednica izdvojila je 78 hiljada maraka. Prema rečima Danijele Aničić, opštinskog ekološkog inspektora, u glavnoj gradskoj ulici zasađen je drvored sadnicama katalpe i javora mleča.

„Početkom aprila izvođeni su radovi na hotikulturnom uređenju gradskog parka sadnjom jednogodišnjeg i višegodišnjeg ukrasnog rastinja. Uporedo se vrši nega i održavanje već postojećeg dendromaterijala“, rekla je Aničić.

Ona je dodala da je jedan od ciljeva uređenja zelenih površina u Modriči je da se utiče na pozitivniji odnos građana prema zelenim površinama.

„Osetan je napredak građana i menja se odnos prema zelenim površinama, ali prisutni su i primeri i pokazatalji nemarnog odnosa pojedinaca prema javnim zelenim površinama. Imaćemo niz akcija čišćenja i uređenja zelenih površina, pa čišćenje reke Bosne u njenom urbanom delu, čišćenje javnih površina po mesnim zajednicama i druge“, rekla je modrički ekološki inspektor.

U narednom periodu planirano je da se zasadi 200 četinarskih i listopadnih sadnica u tri modričke gradske ulice, kao i uređenje gradskog parka kod Doma penzionera.

Za održavanje zelenih površina iz budžeta opštine Modriča izdvojeno je 78.000 KM.

Autor: Slađan JEREMIĆ

sha_full_lit

O autoru: SLAĐAN JEREMIĆ

Jeremić Slađan

Autor: Jeremić Slađan – Dugogodišnji novinar, sportski komentator, radio spiker i voditelj raznih manifestacija. Dopisnik više medija iz zemlje i inostranstva.

Facebook komentari

komentari

Facebook komentari

komentari

x

Check Also

Omiljena ljetna poslastica: po čemu se razlikuju „gelato“ i sladoled?

Pronađite najpopularnije brendove ekskluzivno u Tropic i mojMarket trgovinama Iako Italijani riječ „gelato“ koriste za opisivanje sladoleda, u mnogim drugim zemljama, naročito onim sa engleskog govornog područja, ta dva pojma ...