Home / NOVOSTI / HRONIKA / IZGRADNjA RASKRSNICE SA KRUŽNIM TOKOM *(VIDEO)

IZGRADNjA RASKRSNICE SA KRUŽNIM TOKOM *(VIDEO)

U Modriči je u martu 2016. godine  počela izgradnja raskrsnice sa kružnim tokom, koja povezuje ulice Berlinska, Vojvode Stepe Stepanovića i Trg Jovana Raškovića.

Imajući u vidu povećanu gužvu u saobraćaju na tom dijelu, pogotovo u jutarnjim časovima kao i na kraju radnog dana ukazala se potreba za izgradnjom ove vrste raskrsnice. Programom kapitalnih ulaganja za 2015. godinu planirana je izgradnja raskrsnice ali zbog rješavanja imovinsko – pravnih  odnosa projekat će biti realizovan ove godine.

Raskrsnica sa kružnim tokom je raskrsnica kombinovanog, neprekinutog toka saobraćaja koja pruža veliku sigurnost saobraćaja. Daje mogućnost velike gustine saobraćaja, manje buke, manje emisije štetnih gasova i smanjena je mogućnost saobraćajnih nezgoda.

Kružni tok će imati unutrašnji radijus od 16 metara, sa saobraćajnom trakom širokom osam metara i biće prvi kružni tok na prostoru opštine Modriča.

Za ovu investiciju će iz budžeta opštine biti izdvojeno 69.951,96 KM.
Izvođač radova je DOO „Balegem“ Gradačac.

„Rok za izgradnju je 45 kalendarskih dana, međutim, cilj nam je da se do 1. maja i povećane gužve u saobraćaju radovi privedu kraju. Veliki je značaj ove raskrsnice jer će se smanjiti gužva u jutarnjim i popodnevnim časovima, kada ljudi idu i vraćaju se sa posla. Rasteretiće se  ulica koja vodi prema  pijaci i Berlinska koja vodi prema sportskoj dvorani. Možda će na početku za vozače koji nemaju iskustva ova raskrsnica biti zbunjujuća, ali brzo će uvidjeti da je ovo najbolje rješenje“, istakao je Jovan Mišić, načelnik odjeljenja za prostorno uređenje, stambeno-komunalne poslove i ekologiju.

Izvor: Zvanična prezentacija administrativne službe opštine Modriča

Video koji slijedi nije u sklopu gornjeg priloga, ali ga dodajemo kao dopunu informacije. Isti je preuzet sa YouTube kanala TVK3.

 

 

Facebook komentari

komentari

x

Check Also

Izašao prvi broj Mesečnog Modričainfo Magazina

Danas, 31.10.2023. godine izašao je prvi broj naše publikacija Mjesečni Modričainfo Magazin. Magazin smo izdali u tri formata tj. kao štampano, digitalno i web tj. internet izdanje. Tiraž štampanog izdanja ...