Home / NOVOSTI / HRONIKA / Počelo uređenje prostora Tržnice

Počelo uređenje prostora Tržnice

Модрича - уређење Тржнице1

MODRIČA – U Modriči je počelo uređenje Tržnice i izgradnja parking prostora od 213 mjesta, za šta je opština Modriča obezbijedila 458.000 KM sredstava dugoročnog zaduženja kod Svjetske banke – Međunarodne asocijacije za razvoj /IDA/.

Načelnik Odjeljenja za urbanizam, komunalne poslove i ekologiju Jovan Mišić rekao je Srni da je planom uređenja Tržnice predviđena izgradnja mreže za prihvat padavina i završni radovi asfaltiranja saobraćajnica i uređenje zelenih površina, na ukupno 10.000 metara kvadratnih prostora.

Mišić je istakao da je rok za završetak radova, koje izvodi preduzeće “Geokop” iz Dervente, 90 dana.

Модрича - уређење Тржнице– Uređenjem Tržnice biće riješen problem plavljenja ovog dijela grada i obezbijeđen dovoljan broj parking mjesta za vozila stanara obližnjih zgrada, te trgovce i kupce na Tržnici – rekao je Mišić.

On je napomenuo da je opština Modriča kandidovala kod IDE 10 projekata u iznosu od 1.093.351 KM.

– Osim uređenja Tržnice, sredstvima ovog izuzetno povoljnog kredita, biće sanirana četiri putna pravca prema Dugoj Njivi, uređen potok Dusa u Modriči, putevi u Skugriću i Koprivni – naveo je Mišić.

On je napomenuo da je krajem prošle sedmice počela sanacija puteva u Maloj i Velikoj Rijeci u mjestu Koprivna i puta prema Dugoj NJivi u mjestu Vranjak.

Skupština opštine Modriča donijela je u oktobru prošle godine odluku o dugoročnom zaduženju od 1.093.351 KM kod Svjetske banke za finansiranje sanacije i rekonstrukcije lokalne infrastrukture koja je oštećena u poplavama 2014. godine.

Odlukom Vlade Republike Srpske o alokaciji kreditnih sredstava Svjetske banke po Hitnom projektu oporavka od poplava, jedinicama lokalne samouprave data je mogućnost za zaduženje pod izuzetno povoljnim uslovima.

Rok otplate kredita je 25 godina sa kamatom od 1,25 odsto na godišnjem nivou i grejs-periodom od pet godina.

Sa kamatama i troškovima servisiranja, kredit će iznositi ukupno 1.354.154 KM.

Izvor: Glas Regije / SRNA

Facebook komentari

komentari

x

Check Also

Izašao prvi broj Mesečnog Modričainfo Magazina

Danas, 31.10.2023. godine izašao je prvi broj naše publikacija Mjesečni Modričainfo Magazin. Magazin smo izdali u tri formata tj. kao štampano, digitalno i web tj. internet izdanje. Tiraž štampanog izdanja ...